mandag, september 21, 2020

Rees Howells: Hele verdens bønnevekter


"FORBØNN ER DEN STØRSTE MAKTFAKTOR PÅ JORDEN" (Rees Howells 1935)

Rees Howells (10. oktober 1879– 13. februar 1950) var grunnleggeren av The Bible College of Wales.

Han kom fra en fattigslige kår i Wales, hvor han unngikk skolen for å gå på jobb og grave etter kull i gruvene for å kunne brødfø sin familie. Senere seilte han til Amerika for å få den utdannelsen han hadde unngått og for å tjene penger før han returnerte til hjemlandet i tide for å være vitne til den walisiske vekkelsen 1904-1905, og det var derfra han ga seg fullstendig til Den hellige ånd og fordjupet seg i sin tro. 

Da hadde han også giftet seg og fått en sønn, hvorpå han og kona reiste ut til et misjonsfelt i Sør-Afrika. Ekteparet Howells forkynte hele tiden og ba djupt og inderlig for innbyggerne i Rusitu, Gazaland, og i løpet av flere uker begynte deres bønner å forandre ting. Han forkynte at kilden til vekkelse er Den hellige ånd, og han og hans kone ba inderlig om at Den hellige ånd skulle komme.

Og vekkelsene kom og skyllet over menighetene som en altomfattende bølge. Tusenvis tok imot Kristus gjennom disse anerkjente vekkelsene, akkurat som Rees Howells sa at de ville, slik Herren hadde vist ham i et syn. Arbeidet deres spredte seg, og flere sjeler ble reddet. I løpet av årene reiste paret over 17.000 kiliometer fra en misjonsstasjon til en annen, og hadde velsignelsen fra vekkelsen med seg uansett hvor de gikk.

De ble til slutt ført tilbake til Wales hvor Gud viste dem at de skulle bygge den største bibelskolen i Wales, som ble kjent som Bible College of Wales (BCW). Men det etterlot et utfordrende spørsmål - hvordan skulle de betale for det? De var absolutt ikke velstående i noen forstand av ordet. Men de adlød Herren og hadde fullstendig tro til ham, og startet arbeidet med femten øre i alt.

Bible College of Wales ble innviet i påsken i 1924, og var et resultat av urokkelig tro og inderlig bønn, etter mange åndelige kamper og trosprøver. BCW vokste i omfang og rekkevidde. En kald desembermorgen hørte Rees Howells følgende melding i sin ånd: "Hver skapning - hver skapning."

Dette var et oppdrag fra Gud om å gi evangeliet til all skapningen, og det ble deres oppdrag å gå inn på vegne av de som var fortapt, å tjene andre og være ansvarlig for å sørge for at hver skapning hørte evangeliets budskap.

Personalet "gråt for Gud i timevis", fullstendig sønderknust, og så synden i sine egne hjerter som ble åpenbart av hans lys. Og etter hvert som deres bønner ble mer glødende, følte de også den økende nærværet av Den hellige ånd blant dem. Det var i løpet av den tiden første verdenskrig brøt ut og store mengder mennesker ble drept, og deres team av lidenskapelige forbedere begynte å inderlig be for de fortapte.

Rees Howells dro for å være sammen med Herren i 1950, men hans utrettelige arbeid, guddommelige syn og varige arv fra inderlig bønn tjener fortsatt som et skinnende eksempel på å leve i denne verden med det ene formål å bringe mennesker til Kristus.

Howell taler profetisk om en gruppe med kresne vektere som står på murene på vegne av oss alle og forstår og tyder tidens tegn, og ber tydelig gjennom til gjennombrudd. Det følgende verset har kraftig profetisk betydning angående Howell og de som er kalt til å gå i forbønn:

"På dine murer, Jerusalem, setter jeg vektere. Aldri skal de tie, ikke hele dagen og ikke hele natten. Dere som minner Herren, unn dere ingen ro. Og gi ham ikke ro før han bygger Jerusalem opp igjen, og før han gjør henne til en lovsang på jorden!" (Jes 62,6-7)

- Steve Porter
Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: