tirsdag, september 15, 2020

Profetisk: Er Gog-krigen nært forestående?

Er fredsavtalen lsrael har inngått med De arabiske emirater de første stegene mot Gog-krigen som profeten Esekiel profeterer om? En profetigransker, den egyptiske pastoren J.D Farag (bildet) tror det. 

Den såkalte Gog-krigen beskrives i Esek 38-39 og beskriver et angrep på Israel fra Gog i Magogs land. Gog beskrives av mange profetigranskere som Russland, og profeten Esekiel beskriver de landene som skal delta i det russisk-ledede angrepet på Israel 'i endens tid'. I koalisjonen inngår Persia, som er våre dagers Iran, Etiopia nevnes, det samme med Libya. Enkelte mener at det med Etiopia mest sannsynlig menes Sudan, sett med dagens geopolitiske virkelighet. Gomer og Togarma, som Esekiel nevner, er i følge mange profetigransere våre dagers Tyrkia.

Kronologien hos profeten Esekiel er som følger: Først fører Herren Israel tilbake fra sin utlendighet (Esek 36), så gjenopprettes landet (Esek 37), for deretter å bli utsatt for et flernasjonalt angrep. 

"For å forstå betydningen av avtalen mellom Israel og Emiratene må vi gå til vers 13," sier pastor Farag i følge Karmel Israel Nytt, og legger til: "Der står det om Sjeba og Dedan. Se på kart over Oman, De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia. De er alle i området til Sjeba og Dedan. Saudi-Arabia er sjefen blant dem. Emiratene har banet veien for en avtale med Israel og Saudi-Arabia kommer etter."

I følge Farag, som er pastor for Calvary Chapel i Kaneohe på Hawaii, vil disse statene, som nå nærmer seg forbindelser med Israel, protestere når Gog går mot Israel.

Sjeba og Dedan skal si til Gog:

"Sjeba og Dedan og kjøpmennene fra Tarsis og alle deres unge løver skal si til deg: Kommer du for å rane og røve? Har du samlet dine skarer for å vinne hærfang, for å røve bort sølv og gull, for å ta fe og gods, for å vinne et stort bytte?" (Esek 38,13)

Så sier pastor Farag:

"Saudi-Arabia og Tarsis nærmest protesterer mot denne alliansen av Russland, Iran og Tyrkia som invaderer for å ta hærfang i Israel. Men profetien sier at Gud skal selv handle med Gog så de vet at Gud Herren er Gud. Noen tror at ødeleggelsen av denne hæren kan være over i løpet av 24 timer. Denne avtalen mellom Emiratene, Israel og USA er så spesiell, for det er akkurat det profeten Esekiel talte om for over 2500 år siden. Det blir en invasjon, men disse Gulf-statene blir ikke med. De har trolig en slags fredsavtale med Israel. Jordan og Egypt er heller ikke nevnt i Esekiel 38. De har en fredsavtale med Israel. Syria er utelatt for Damaskus er trolig blitt en ruinhaug, som det står skrevet i Jes 17,1. Men man sier at de russiske troppene alt er på plass i Syria. Derfra skal de invadere Israel."

Pastor Farag er heller ikke begeistret for Trumps fredsplan, fordi Israel med den måtte oppgi annekteringen av sitt eget kjerneområde, Judea og Samaria.

Ingen kommentarer: