søndag, september 13, 2020

Svært spent i Hvite-Russland


 Nå er det på bristepiunktet i Hvite-Russland, og alle bedende mennesker bør folde sine hender. 150.000 mennesker deltar denne søndagen i en demonstrasjon i hovedstaden Minsk. Det skjer samtidig med at russiske fallskjermstyrker er på vei for å delta i en stor militærøvelse i morgen. Dette er elitesoldater fra russernes garnisjon i Pskov. 

Stemningen i Minsk er svært spent. NRK melder at kolonner med pansrede kjøretøyer har i løpet av formiddagstimene søndag kjørt inn i sentrum av byen og tatt stilling foran offentlige bygninger, blant annet residensen til landets diktator Aleksandr Lukasjenko. 

Demonstrantene krever at Lukasjenko må gå av og at det blir gjennomført demokratiske og rettferdige valg.

I går kom også meldingen om at Maria Kolsnikova, en av disse uredde hviterussiske kvinnene som leder an i demonstrasjonene mot Lukasjenko er overført til et fengsel i byen Zjodino nordvest for Minsk. Den 38 år gamle fløytisten skal ha blitt truet med at sikkerhetspolitiet ville drepe henne. PPolitiet har de siste dagene gått frem med voldsom brutalitet overfor demonstrantene.

Våre hviterussiske trossøsken ber oss instendig om at vi ber for dem. De er redd dette kan ende med et forferdelig blodbad.

Ingen kommentarer: