fredag, september 25, 2020

Ny undersøkelse: Minst en million kristne i Iran


 Iran er i forandring! Nesten halvparten av innbyggerne i det islamistiske diktaturet betrakter seg i dag som ikke-religiøse. Samtidig er antallet kristne oppe i over en million. Det viser en unik undersøkelse av iranernes innstilling overfor religion. Noe av det mest oppsiktsvekkende med undersøkelsen er at kun 32 prosent av de som deltok i den betrakter seg som shiamuslimer, og det drøyt 40 år etter at den islamske republikken ble opprettet. 

Det skriver den svenske avisen Världen idag og viser til en undersøkelse gjort av organisasjonen Gamaan. Bak denne organisasjonen står to universitetslektorer fra Nederland, som har spesialisert seg på å innhente og analysere holdninger som finnes i Iran. Den omfattende undersøkelsen ble gjort via Internett blant 50.000 iranere, hvorav 90 prosent bodde i Iran.

Det finnes i dag 300.000 assyriske og armenske kristne i Iran. Resten er iranere som de siste årene har konvertert til kristen rro, som en frukt av den store kristne vekkelsen som pågår i landet. Disse samles for det meste i hemmelighet i husmenigheter.

Ingen kommentarer: