søndag, juli 14, 2019

Den glemte forfølgelsen

Forfølgelsen av kristne i de palestinske områdene er det få eller ingen som snakker om. Nylig dokumenterte Dr Edy Cohen, som arbeider ved BESA Center - The Begin-Sadat Center for Strategic Studies - nye overgrep i en rapport:

25. april i år ble den kristne landsbyen Jifna nær Ramallah angrepet av bevæpnede muslimer. Voldsutøvelsen startet ved at kvinne i landsbyen hadde levert inn en anmeldelse til politiet vedrørende sønnen til en prominent FATAH-leder, som hadde angrepet hennes familie. Som en respons på anmeldelsen kom flere ti-talls bevæpnende FATA-medlemmer til landsbyen og avfyrte hundretalls kuler opp i luften, de kastet brannbomber og kom med utilslørte drapstrusler. De forårsaket også betydelig skade på offentlig eiendom. Det var et under at ingen ble skadet eller ble drept.

Flere av beboerne i landsbyen henvendte seg til Den palestinske Autoriteten, men til tross for deres desperate rop om hjelp, grep ikke politiet inn. Angrepet pågikk i flere timer. Ingen er pågrepet, mens de som angrep den kristne landnsbyen krever nå dens innbyggere for 'jizya', en skatt som pålegges ikke-muslimske innbyggere under muslimsk styre!

Det andre tilfellet fant sted natt til13.mai.  Da brøt vandaler seg inn i en kirke tilhørende det marionittiske samfunnet i sentrum av Betlehem, skjendet den og stjalet kostbart utsty tilhørende kirken, blant annet overvåkningkameraer.

Tre dager etter ble en anglikansk kirke utsatt for det samme. Det skjedde i landsbyen Aboud, vest for Ramallah. Vandaler brøt seg gjennom gjerdet, knuste vinduene og kom seg inn i kirken. Her ble også kirken skjendet og kostbart utstyr stjålet.

Ingen er pågrepet i disse to sakene.

I følge deres egen Facebook-side er dette den sjette gangen den marionittiske kirken i Betlehem utsettes for vandalisme og tyveri. I 2015 ble den påtent og brannen førte til store skader. Til tross for  at Mahmoud Abbas deltok ved gjenåpningen 24 desember 2018, skriver ikke palestinsk presse verken om brannen eller vandaliseringen.

Det eneste palestinske myndigheter ser ut til å være interessert i er at disse voldshendelsene og vandaliseringen av kirker ikke skal eksponeres i media. Kristne i de palestinske områdene utsettes for et betydelig press til ikke å rapportere om voldshendelser og vandalisme som de ofte utsettes for. Det kan føre til reaksjoner fra giverlandene.

Ingen kommentarer: