tirsdag, juli 09, 2019

Overtar Sjømannskirken i Haifa

Ebenezer Emergency Fund overtok Sjømannskirken i Haifa 1. juli fra Karmelinstituttet. Sjømannskirken skal nå brukes for å gi husrom til jøder som vender tilbake til Israel.

Ebenezer Emergency Fund eller Operation Exodus, som ble startet under Gulf-krigen, har et profetisk mandat, til å hjelpe jøder i diasporaen med å gjøre Aliyah. I gjennomsnitt hjalp Ebenezer hver eneste dag i fjoråret 18 jøder fra det tidligere Sovjetunionen med å flytte til Israel. ii

Nå skal organisasjonen bruke noen måneder til å sette den gamle sjømannskirken i Haifa i stand til sitt nye bruk. Blant annet skal de bygge et tilfluktsrom slik at de er beredt om behovet for et slikt rom skulle oppstå.

- Vi tror dette huset vil bli et strategisk viktig redskap i vårt voksende arbeid i Israel, sier koordinator for arbeidet i Norge, Jon Olav Østhus.

Jeg har fulgt dette arbeidet siden det ble startet av den sveitsiske forretningsmannen Gustav Scheller. 120 kristne var samlet i Jerusalem under Gulfkrigen for å be da Gud talte til dem om å starte opp et arbeid med å bringe jødene tilbake til det lovede land. Blant disse var kjente internasjonale forbedere som Johannes Facius, Kjell Sjöberg, Steve Lightle og Lance Lambert. Siden starten har denne organisasjonen hjulpet over 100.000 jøder med å vende tilbake til Israel.

Ingen kommentarer: