onsdag, juli 03, 2019

Er du takknemlig?

Det er mye å være takknemlig for! Som for eksempel at vi her hjemme ikke opplever en sommer som i fjor. En sommer som ble en katastrofe for mange norske bønder, og en lidelse for mange med kroniske sykdommer.

I går kjøpte vi de første norske jordbærene. Nydelige, var de. Tenk å kunne glede seg over norske jordbær og norske landbruksprodukter i  ukene fremover.  Ferske fra produsentene. Takker du Gud for det?

Det er ingen selvfølge. Det er heller ingen selvfølge at vi har et landbruk og heller ikke et landbruk som skaffer oss ren mat.

Mange land i Europa har pustet svært tungt denne sommeren, og opplever nå følgende av klimakrisen. Det er satt tidenes varmerekorder flere steder, oppimot 50 plussgrader. Jeg er glad vi har sluppet det, og det har vært et stadig takkeemne for meg. Samtidig som tankene mine har gått til bøndene i disse landene, de eldre og de syke. Og mine forbønner.

Vi har mye å være takknemlige for, vi nordmenn, i 2019.

Som for eksempel at du denne morgenen kunne stå opp av senga og begynne på en ny dag. Se det, det er ingen selvfølge. Har du takket Gud for at du kan kle på deg, pusse tenner, spise? Se det, det er ingen selvfølge. Har du takket Gud for at du har rent vann i springen, klær til å kle deg med og et hus å bo i? Det er ingen selvfølge.

Ingen kommentarer: