lørdag, juli 27, 2019

La oss be for Israel-vennen Boris Johnson

Mens det kommer stadig nye avsløringer om utbredt jødehat og antisemittisme i det britiske arbeiderpartiet, har Storbritannia fått en statsminister som kaller seg selv en 'lidenskapelig sionist.' Her er statsminister Boris Johnson avbildet som frivillig i Kibbutz Kfar HaNassi i det nordlige Israel i 1980.

Statsminister Boris Johnson har ved ulike anledninger uttrykt sterk støtte til den jødiske staten og har også sagt at selv 'ville hester skal ikke hindre ham fra å besøke Israel som statsminister'.

Som en venn av Israel gleder jeg meg over dette, Israel har ikke for mange venner blant verdens mektigste. Derfor vil jeg spesielt be for den britiskev statsministeren i tiden fremover. Storbritannia står foran store utfordringer i tiden fremover. Brexit er en ting, utfordringene med det despotiske presteregimet i Iran noe annet. Som kjent forsøkte Irans revolusjonsgarde å ta en britisk oljetanker i arrest i Persiabukta, i Hormuzstredet. Dette skjedde 11.juli. Oljetankeren ble imidlertid beskyttet av den britiske fregatten HMS 'Montrose', som hadde eskortert dem inn i området. Situasjonen var så spent at fregatten rettet sine våpen mot båtene fra revolusjonsgarden og ga muntlige advarsler.       

Irans president Hassan Rouhani hadde den 10.juli sagt at en britisk arrestasjon av et iransk oljeskip ville få konsekvenser for britene. Britiske marinesoldater hadde da tatt kontroll over den iranske supertankeren 'Grace 1' utenfor Gibraltar, på mistanke om at den skulle frakte olje til Syria.

Så utfordringene for den nye statsministeren står i kø.

Derfor vil jeg følge det Guds ord sier i 1.Tim 2,1-2:

'Fremfor alle ting formaner jeg derfor til at det blir gjort bønner, påkallelser, forbønner og takk for alle mennesker, for konger og alle dem som er i høy stilling, så vimkan leve et stille og rolig liv i all gudsfrykt og ærbarhet.'

Ingen kommentarer: