onsdag, desember 29, 2021

Beveg deg mot lyset


Du står stadig overfor valg. Spørsmålet er om du velger for Gud eller for ditt eget tvilende jeg. Du vet hva det riktige valget er, men dine følelser, lidenskaper og følelser tyder stadig på at du velger den selvavvisende måten.

Det viktige valget er å stole på til enhver tid at Gud er med deg og vil gi deg det du trenger mest. . . . Gud sier til deg: «Jeg elsker deg. Jeg er med deg. Jeg vil se deg komme nærmere meg og oppleve gleden og freden ved mitt nærvær. Jeg ønsker å gi deg et nytt hjerte og en ny ånd. Jeg vil at du skal snakke med munnen min, se med øynene mine, høre med ørene mine, røre med hendene mine. Alt som er mitt er ditt. Bare stol på meg og la meg være din Gud.»

Dette er stemmen å lytte til. Og at lytting krever et reelt valg, ikke bare en gang i blant, men hvert øyeblikk hver dag og natt. Det er du som bestemmer hva du tenker, sier og gjør. Du kan tenke deg inn i en depresjon, du kan snakke deg til lav selvtillit, du kan opptre på en selvavvisende måte. Men du har alltid et valg om å tenke, snakke og handle i Guds navn og dermed bevege deg mot Lyset, Sannheten og Livet.

- Henri Nouwen/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: