tirsdag, desember 28, 2021

Indiske myndigheter forbyr kristen veldedighetsorganisasjon å motta økonomisk støtte


Intoleransen, forskjellssbehandlingenm trakasseringen og den direkte forfølgelsen av kristne i India øker i intensitet. Den engelske avisen The Guardian melder i dag at indiske myndigheter forbyr veldedighetsorganisasjonen til ModerTeresa å motta midler fra utlandet

Lisenssøknaden til Missionaries of Charity ble avvist 1. juledag midt i en bølge av antikristne følelser.

The Guarduan skriver, her i min oversettelse: 

"Den indiske regjeringen har blokkert Mother Teresas veldedighetsorganisasjon fra å motta midler fra utlandet, bare dager etter at den sto overfor en politietterforskning for å "såre religiøse følelser hos hinduer" midt i økende intoleranse mot kristne i India. 

The Missionaries of Charity, som ble startet av Moder Teresa i 1950 og driver et nettverk av krisesentre over hele India ledet av nonner for å hjelpe de fattige, ble nektet lisensen til å fortsette å motta midler fra utlandet, og avskåret veldedighetsorganisasjonen fra vitale ressurser.

Innenriksdepartementet, som tok avgjørelsen 1. juledag, sa at de hadde kommet over "ugunstige innspill" da de vurderte søknaden.

Avslaget på søknaden kommer mindre enn to uker etter at hinduistiske ekstremister anklaget veldedighetsorganisasjonen for å utføre tvangskonverteringer av hinduer til kristendommen i et hjem for jenter den driver i Vadodara i delstaten Gujarat.

Anklagene, som veldedighetsorganisasjonen på det sterkeste benekter, var at veldedigheten «lokket» fattige unge hinduistiske kvinner til å bli kristne ved å tvinge dem til å lese kristne tekster og ta del i kristen bønn.

Institusjonen har vært involvert i aktiviteter for å såre de religiøse følelsene til hinduer med vilje og med bitterhet," hevdes det i en rapport innlevert til politiet. Jentene i Hjemmet for jenter blir lokket til å adoptere kristendommen ved å få dem til å bære korset rundt halsen og også legge Bibelen på bordet i lagerrommet som jentene bruker, for å tvinge dem til å lese Bibelen … er et forsøk på å tvinge jentene til religiøs konvertering.»

En talsperson for Missionaries of Charity avviste alle påstandene som ubegrunnede. "Vi har ikke omvendt noen eller tvunget noen til å gifte seg til kristen tro," sa han."

Så langt The Guardian.

De skadelidende blir nok en gang de fattigste av de fattige, de margnaliserte som ingen hinduer vil røre ved, de døende - alle disse som barmhjertighetssøstrene til moder Teresa tar seg av.

Ingen kommentarer: