onsdag, desember 15, 2021

Iransk avis offentliggjør rakketmål i Israel - truer med å utslette Tel Aviv og Haifa

En iransk avis publiserte onsdag et kart hvor man truer Israel med rakettangrep. Angrepene er markert med nåler plassert på dusinvis av potensielle mål.Noen av nålene er plassert på libanesisk territorium og på palestinske byer på den såkalte Vestbredden. 

Kartet, publisert på forsiden av avisen Tehran Times, var en del av en artikkel med overskriften "Bare ett feil trekk!"

'"En intensivering av de israelske militære truslene mot Iran ser ut til å antyde at det sionistiske regimet har glemt at Iran er mer enn i stand til å ramme dem fra hvor som helst," skrev avisen og la til at det "ikke trenger å minne det illegitime regimet om Israel om Irans forsvarsevner."

Artikkelen ble avsluttet med å sitere en trussel fra den iranske øverste lederen Ali Khamenei fra 2013 som advarte om at Iran ville «ødelegge Tel Aviv og Haifa» hvis Israel «begår en feil» og gjennomfører et militært angrep.

Trusselen kommer når Israel og USA forbereder seg på et militært alternativ dersom forhandlinger i Wien om å gå tilbake til JCPOA-atomavtalen mislykkes. En massiv IDF-øvelse som etterligner et angrep på Iran er angivelig planlagt til neste år.

Til tross for at trusselen ble rettet mot Israel, ble de røde nålene på kartet som var ment å representere rakettvarsler plassert over en linje som representerte grensen til Libanon og på det som ser ut til å være Jenin og Nablus.

Ramallah og Hebron ser også ut til å være på Irans målskive dersom Israel gjennomfører et angrep mot den islamske republikken. Den islamske republikken vil også avfyre missiler mot en rekke tomme områder i Negev-ørkenen hvis den bestemmer seg for å angripe Israel. Det er uklart hvorfor de ville gjøre det.

Kartet unngår imidlertid Gazastripen, men fokuserer røde nåler langs grensene til kyst-enklaven.

Hvis Iran skulle skyte mot palestinske byer, ville det ikke være første gang den såkalte «motstandsaksen» (et navn brukt av Iran og dets fullmektiger for deres allianse) har truffet palestinske byer og byer på Vestbredden.

Under Operasjon Guardian of the Walls i mai landet en rakett avfyrt fra Gaza av Hamas nær den palestinske byen Azzun på Vestbredden. Hamas hevdet den gang at raketten var rettet mot den israelske byen Modi'in, som ligger rundt 30 kilometer sør for Azzun.

Under Operation Protective Edge i 2014 ble flere raketter skutt mot Vestbredden, med en rakett som landet nær Hebron og en annen nær Betlehem.

Kilde: The Jerusalem Post. Oversatt og tilrettelagt av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: