søndag, desember 05, 2021

SISTE: Stor eksplosjon i Irans kjernefysiske anlegg


Amir Tsarfati melder at det har vært en stor eksplosjon i Iran for bare noen timer siden. Eksplosjonen har skjedd i kjernekraftverket i Irans sentrale Isfahan-provins. Landsbyer i nærheten skal ha blitt evakuert. Iranske myndigheter skal ha kommet med en rekke ulike forklaringer.                                
En drone skal ha blitt skutt ned, melder flere medier.
IRNA, et iransk nyhetsbyrå, sa at eksplosjonen ble hørt så langt som 12 mil unna atomanlegget.
Et vitne fortalte IRNA: «Badroud-innbyggere hørte støyen og så et lys som viste at en gjenstand nettopp hadde eksplodert i himmelrommet over byen.

New York Times rapporterer, med henvisning til en navngitt etterretningstjenestemann i Midtøsten, at Natanz-eksplosjonen var forårsaket av en "eksplosiv enhet plantet inne i anlegget". Rapporten ble fulgt av det kuwaitiske avisen al-Jarida som siterte en ikke navngitt "senior" kilde som sa at eksplosjonen var Israels verk.

Natanz-anlegget er fortsatt den islamske republikkens primære uranbehandlingsanlegg, hvor Teheran angivelig installerte nye kaskader av avanserte sentrifuger i november 2019 som gjengjeldelse for Washingtons tidligere ensidige uttreden av atomavtalen med Iran fra 2015, også kjent som Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

Det fant også sted en eksplosjon ved atomanlegget Natanz i Iran i begynnelsen av juli,

Israelske myndigheter er klinkende klare på at de ikke vil tolerere at Iran får atomvåpen, da det vil true hele Israels eksistens.

Ingen kommentarer: