mandag, mai 18, 2009

Gratulerer med 81 års dagen!



Her kommer en forsinket fødselsdagshilsen til Broder Andreas. 11. mai fylte han 81 år. Bibelsmugleren, forbederen, de forfulgte kristnes talsmann, pioneren, den radikale Jesusetterfølgeren og baptisten, er en av mine store forbilder. Få har inspirert meg slik som broder Andreas. Hans besøk her i min hjemby kommer jeg nok aldri til å glemme. Ennå lyder hans sterke utfordring fra Åpenbaringsboken om "så styrke den rest som er igjen", i mitt indre. Siden den gangen har jeg kjent meg kallet til å stå sammen med og arbeide for den lidende kirke. Broder Andreas er, ved siden av Richard Wurmbrand, den direkte inspirasjonen til at jeg startet opp med MARTYRKIRKENS VENNER. Gjennom nettstedet:

http://www.martyrkirkensvenner.blogspot.com

formidler vi informasjon om forfulgte kristne, deres menigheter og familier. Gjennom vårt misjonsarbeid: White Fields Mission, arbeider vi også for å styrke dette arbeidet på en praktisk og konkret måte.

Broder Andreas heter egentlig Andy van der Bijl. Han er født i Sint Pancras i Holland, og er den fjerde av i alt seks barn, hvis far var en fattig smed. Har du ikke lest boken "Guds smugler", bør du unne deg velsignelsen og utfordringen. Hans nyeste bok: "Secret Believers: What happens when muslims believe in Christ" er i ferd med å oversettes til norsk.

Broder Andreas grunnla i sin tid organisasjonen Open Doors, som har egen norsk avdeling. Jeg anbefaler på det varmeste å se nærmere på deres nettsted:

http://www.opendoors.no/

Ingen kommentarer: