onsdag, mai 13, 2009

Mizpah, Kenya - hvor bønner rettes mot himmelen for Norge, del 1



Visste du at kenyanske kristne har fått lagt Norge spesielt på sitt hjerte, og fra bønnesenteret Mizpah Gospel Prayer Center stiger det hver eneste dag opp bønner for Nådens trone om vekkelse i vårt kjære fedreland?

Det var i årene mellom 1980-1990 at Gud brakte en gruppe brødre i Kenya sammen. Den Hellige Ånd bandt dem sammen for å be, gå i forbønn og drive misjonsarbeid. I løpet av denne 10 års perioden tok Den Hellige Ånd dem igjennom et trenings- og forberedelsesprogram. Og det er i løpet av denne perioden at Gud kaller dem inn i en spesiell forbønnstjeneste for nasjonene. I 1994 kaller Gud Jesse Karanja til å bygge opp et bønnesenter. Året etter klarte de å reise den nødvendige kapitalen, for å kjøpe et landområde. Selv før bygningen som skulle huse bønnesenteret var reist, begynte de troende å komme. Bønnesamlinger ble holdt utendørs. Så det ble bygget små bønnehytter. 1. juni 1996 kunne den første bønneretreaten holdes.

Siden den gang har bønnefolket i Kenya bygget en hall som rommer 300 mennesker. Nå drømmer de om å utvide kapasiteten til 1000! Tusenvis av mennesker har kommet til bønnesenteret fra USA, Canada, Den demokratiske republikken Congo, Zimbambwe, Tanzania, Uganda, Sudan, Etiopia, Sør-Afrika og Norge.

Jeg skal i en serie artikler presentere bønnesenteret og arbeidet som pågår her. Jeg fryder meg og takker Gud for at Han reiser opp en forbønnshær i Afrika for å be for Europa og for Norge. Dette er virkelig dagens takkemne!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk! Så herlig at afrikanere ber for Norge. Ber vi for Afrika? Jeg har ikke gjort det noe særlig. Kanskje på tide?

Anonym sa...

Spennende at du skriver om ulike steder i verden hvor det bes. Det er inspirerende for oss her i Norge.