fredag, mai 15, 2009

Antikrist og den falske profet, del 2



Falske profeter gir seg ut for å være noe de ikke er. I Åp 13,11-12 leser vi dette om han som spesifikt kalles "den falske profet": "Deretter så jeg et annet dyr som kom opp av jorden, og han hadde to horn og et lam og talte som en drage. Og i det første dyrets nærvær utøver han all den malt det første dyret hadde, og han får jorden og de som bor på den, til å tilbe det første dyret..." Den falske profeten får altså mennesker til å tilbe Antikrist. Han vil forlede menneskene på jorden til å tro at han taler på vegne av Gud. Mange vil hevde at han er profeten Elia som skal komme igjen, slik profeten Malaki profeterer om i Mal 4,5. Årsaken til dette beror på det faktum at han får ild til å falle ned fra himmelen: "Han utfører store tegn, slik at han til og med får ild til å falle fra himmelen ned på jorden i meneskers påsyn." (Åp 13,13) Profeten Elia fikk som kjent ild til å falle ned fra himmelen, jfr 1.Kong 18,36-39.

Men sannheten er en ganske annen. Dette er slett ikke Elia, den falske profeten er Satans talsmann. Den falske profet er opptatt av en ting: å gjøre Antikrist stor i menneskenes øyne. Han får mennekene til å tilbe Antikrist. Det er interessant at den falske profet får reist et kjempeportrett av Antikrist. Vi kjenner jo igjen disse svære gudebildene som kommunistene hadde av Lenin og Stalin, og vi kjenner det igjen fra dagens Nord-Korea. Vi leser følgende i Åp 13,14-15:

"Og han forfører dem som bor på jorden ved de tegn som han ble gitt å gjøre foran dyret, og sier til dem som bor på jorden at de skal lage et bilde for det dyret som ble som ble såret med sverdet og overlevde. Han ble gitt makt til å gi ånde til dyrets bilde, slik at dyrets bilde skulle snakke, og gjøre det slik at alle som ikke ville tilbe dyrets bilde, ble drept."

Det er også den falske profet som gis en slik makt at "både små og store, rike og fattige, frie og slaver, tar imot et merke på sin høyre hånd eller sin panne, og gjør det slik at ingen kan kjøpe eller selge uten den som har dyrets navn eller tallet for hans navn." (Åp 13,16-17)

Pass opp både for Antikrist og den falske profet. En dag vil de stå frem på verdensarenaen. Og de vil forføre mange. Husk at under og mirakler ikke nødvendigvis er et tegn på at noen har med Gud å gjøre. Heller ikke om mennesker blir helbredet. Det er kun på frukten at treet kjennes.

Ingen kommentarer: