fredag, mai 29, 2009

La ditt hjerte bli knust av det som knuser Guds hjerte



I går ble jeg sittende å lytte til en preken som dr. John F Perkins (79), sivil rights aktivist og pastor, holdt i Moody Church i Chicago 17.mai i år. Nå er det i seg selv ganske spesielt å lytte til en levende legende som Perkins tale. Da lytter man. Men så er det også spesielt å høre ham tale om hva som ligger i begrepet vekkelse. I innledningen av sin preken, som tar utgangspunkt i Salme 11, og da spesielt ordene: "Hvis grunnvollene blir revet ned, hva kan da den rettferdige gjøre" (v.3), forteller John Perkins at han har lett etter en definisjon på ordet "vekkelse" og "fornyelse". Han forteller at han fant en han likte som grunnleggeren av World Vision, Bob Pierce, har kommet med:

"La ditt hjerte bli knust av det som knuser Guds hjerte."

Dette, mener Perkins, er en god definisjon av det som ligger i begrepet "vekkelse". Det er når vi gripes av Guds smerte, av Guds lengsler, at vi forstår hvordan vi skal forholde oss til en verden som lider.

Nå er John M. Perkins ikke bare en god forkynner. Han lever hva han preker. Først og fremst har han hengitt sitt liv til å arbeide med forsoning og utvikling, med utgangspunkt i Jesu forkynnelse om Guds rike. Dette førte til at han i sin tid startet John M. Perkins Foundation som har tilholdssted i Jackson, Mississippi. I mer enn 40 år har han tjenestegjort blant Amerikas fattige.

I 1947 flyttet Perkins etter familiens sterke anmodning fra Missisippi etter at hans bror ble drept av en politimann. Han bosatte seg i det sørlige California, og det var her han stiftet bekjentskap med evangeliet, ble frelst og begynte å gå i en menighet. I 1960, forlot Perkins, hans kone Vera Mae, og deres fem barn en suksessfull forretningsvirksomhet i California. Her begynte de to en kristen virksomhet i et område preget av mye fattigdom og kriminalitet. De startet menighet, dagsenter, helsesenter og andre sosiale tiltak og utvidet etter hvert virksomheten til flere områder.

Ønsker du å lytte til prekenen fra Moody Church, finner du den her:

http://www.lightsource.com/ministry/running_to_win/20090517/

Informasjon om arbeidet til John M. Perkins finner du her:

http://www.jmpf.org/content/

Ingen kommentarer: