onsdag, mai 20, 2009

Anabaptister fører arbeidet til Adoniram Judson i Burma videre





For første gang finnes det nå anabaptistiske grupper i Burma, eller Myanmar, som landet nå offisielt heter. Gruppene av anabaptister er spredt over et område som dekker landets 12 provinser. Til å føre tilsyn med menighetene er det valgt en egen biskop, James Hre Ling, i april i år (det store bildet). Hans arbeid består nå blant annet av å utnevne biskoper for de ulike provinsene.

De ulike anabaptistiske gruppene er aktivt involvert i evangeliseringsarbeid, og stadig kommer nye til tro på Jesus. Behovet for undervisning er stort, og det skjer under vanskelige arbeidsforhold på grunn av landets brutale militærregime.

Burma har en sterk baptistisk arv. Det var hit Adoniram Judson kom, han som skulle bli kalt for Burmas apostel. Adoniram Judson (1788-1850) var en amerikansk baptistmisjonær som arbeidet nærmere 40 år i Burma. 25 år gammel dro han som den første protestantiske misjonæren sendt fra Nord-Amerika til å forkynne i Burma. Hans arbeid førte til at den første sammenslutningen av baptister i Amerika ble en realitet, noe som førte til at mange amerikanere aktivt støttet misjonsarbeide utenfor landets grenser. Adiniram Judson oversatte også Bibelen til burmesisk.

Nå føres hans arbeid videre også av disse nye anabaptistiske gruppene. Det skal bli spennende å følge deres arbeid videre. Dette er virkelig nybrottsarbeid i ordets virkelige betydning. Vi oppfordres til å be for dem.

Ingen kommentarer: