søndag, mai 17, 2009

Vårt korsmerkede flagg og Guds plan for Norge



Finnes det noe vakrere enn vårt korsmerkede flagg, en slik blendende vakker 17. mai, med nysprettet bjørkeløv og feststemte glade mennesker?

Tenk at våre nordiske land skulle få korset i sine flagg. Det er et sterkt vitnesbyrd om den arven vi har fått, og som det er vårt kall å bringe videre.

Spørsmålet er jo hvor lenge vi får lov til å ha korset i vårt flagg, før noen krever å få det fjernet fordi det er diskriminerende mot andre religioner. Den dagen kommer nok, kanskje den ikke er så langt unna. Det er jo så mye annet som forbindes med den kristne tro og vår kristne arv, som også skal fjernes.

La oss takke Gud i dag for friheten, for det vakre landet vi bor i, og la oss samtidig be om at Norge som nasjon må komme inn i den plan Gud har for oss. Hos profeten Esekiel leser vi:

"Da så jeg, og se, en vind kom som en storm fra nord, en stor sky med flammende ild som sluttet rundt seg selv." (Esek 1,4)

Måtte vi være som en storm fra nord, en stor sky med flammende ild, måtte vi bære pinseilden videre!

Bønnepioneren Kjell Sjöberg skrev:

"Guds plan med Norden er å få gjøre den til en evangeliseringsbase for Europa. Reddningen for våre nasjoner ligger i å utføre de oppdrag som Herren har planlagt for oss. Er vi inne i kallet finnes det også en beskyttelse for kallet. Herren vil berge inn den siste generasjonens ungdom for at skarer med evangelister og evangeliseringsteam som utgå fra dem." (Fra en konferanse for Norden i Oslo 5.-7. desember 1986)

I dag ber jeg om at Norge må komme inn i Guds plan for denne nasjonen.

3 kommentarer:

Karin sa...

Ha en fin 17 maj kära vänner i Grannlandet Norge!
Guds Välsignelse till er!
Karin

Bjørn Olav sa...

Takk for hyggelig hilsen på nasjonaldagen! Måtte Guds rike velsignelse også hvile over deg, dine og ditt land!Gud elsker Sverige!

leins sa...

Jeg tror ikke det er bare flagget som er i faresonen. Har hørt at i enkelte miljøer er det ikke lengre lov å synge nasjonalsangen.

Og enkelte politikere jobber for å forandre den norske grunnvoll, for å få oss inn i EU.

Kanskje min omskrivning av et kjent dikt blir aktuelt om få år?

I dag er flaggstengene naken
i norske byer,bygder og fiskevær,
for sterke krefter jobber med saken,
for å få oss i EU forente land og hær

Ha en fortsatt god fering av vår flotte og kulturelle nasjonaldag!