tirsdag, mai 12, 2009

Under Guds beskyttelse - å være dekket av Herren, del 1



I lang tid har jeg vært opptatt av det Bibelen sier om å være under beskyttelse, under dekke. På engelsk finnes det et ord for dette: covering. Det er ikke så lett å oversette til norsk. Gjennom en god venn av familien fikk jeg nylig låne en bok av den anerkjente bibellæreren Lance Lambert (bildet), som omtaler dette emnet. Den heter "The Importance of Covering". Den har jeg tatt fatt på, og det er interessant at Lambert innleder boken sin med å sitere Salme 91, som er en av Bibelens salmer som omhandler nettopp det å være under Guds beskyttelse. Når vi beveger oss ut av det å være dekket av Gud, så trer vi ut av beskyttelsen, og står dermed veldig utsatte for fiendens listige angrep. Gjennom en serie artikler kommer jeg til å belyse dette emnet, som er av så avgjørende betydning for oss i en tid som vår. Det er nemlig slik at den som er under Guds beskyttelse også er den som er under Guds myndighet. Jeg har gjort noen erfaringer selv av det å tre ut av Guds beskyttelse for mitt eget liv. Det har vært dyrkjøpte erfaringer, hvor fienden har fått angripe mitt liv, med de konsekvenser det har fått. Vi trer ut av Guds beskyttelse når vi ikke gjør det Guds ord sier, når vi handler på tvers av det. Det jeg har erfart i slike sammenhenger, vil jeg helst slippe å erfare igjen. For ikke å havne i slike situasjoner, vil jeg bevisst velge å være under Guds beskyttelse, under Hans dekke, for mitt livs vedkommende.

Men la oss ved innledningen av denne artikkelserien sitere de vidunderlige ordene fra Salme 91:

"Den som bor i Den Høyestes skjul, skal hvile under Den Allmektiges skygge. Jeg vil si om Herren: Han er min tilflukt og min festning, min Gud, jeg vil sette min lit til Ham. Sannelig, Han skal fri deg ut fra fuglefangerens snare og fra ødeleggende pest. Med sine fjær skal Han dekke deg, og under Hans vinger skal du finne tilflukt. Hans sannhet skal være ditt skjold og vern. Du skal ikke frykte for nattens redsler, eller for pilen som flyr om dagen, heller ikke for pest som brer seg i mørket, eller for sotten som legger øde på høylys dag. Om tusen faller ved din side og ti tusen ved din høyre hånd, deg nærmer det seg ikke. Du skal bare se på med dine øyne, og se de ugudeliges lønn.

Du har gjort Herren, Han som er min tilflukt, ja, Den Høyeste, til din bolig. Derfor skal det ikke ramme deg, ingen plage skal komme nær ditt telt.

For Han skal gi sine engler befaling om deg, så de bevarer deg på alle dine veier. På sine hender skal de bære deg, så du ikke støter din fot mot noen stein. På løve og kobra skal du trå. Du skal trampe ungløven og slangen under fot. Fordi Han er Meg hengiven, skal Jeg utfri ham. Jeg skal sette ham høyt opp i trygghet, for han kjenner Mitt navn. Han skal påkalle Meg, og Jeg skal svare ham. Jeg skal være med ham i trengsel. Jeg skal utfri ham og ære ham. Med et langt liv skal Jeg mette ham og la ham se Min frelse."

Ingen kommentarer: