onsdag, oktober 13, 2010

Billy Graham med gode råd for dagens Jesus-etterfølgere



Om to dager vil 4000 misjonsledere fra hele verden møtes i Cape Town i Sør-Afrika til den tredje Lausanne kongressen for verdens evangelisering. Billy Graham (bildet), grunnleggeren av Lausanne-bevegelsen, har kommet med følgende uttalelse på spørsmålet om hva han synes er viktig å huske på for de som skal sette hverandre stevne i Cape Town:

"Bevar evangelisering som det sentrale tema. Fokuser på Kristus. Baser alt på Skriften. Og be, be, be!"

Det er kloke råd fra en mann som har sett så mange komme til en levende tro på Jesus gjennom sin tjeneste, og som har bevart et varmt hjerte for alle som ennå ikke har hørt evangeliet.

For oppgaven er fortsatt stor: Det finnes 3.700 folkegrupper i verden som er uten menighet og uten misjonærer. Disse folkegruppene teller tilsammen 350 millioner mennesker.

Ennå lyder kaller fra Herren: "Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?" (Jes 6,8)

Det er fortvilet å se at misjonsgløden ikke er like brennende blant norske kristne. Mange er opptatt av svært så perifere spørsmål, og har nok med seg og sitt eget. Jesu ord er fremdeles like tydelige: "Gå ut i all verden og forkynn evangeliet for all skapningen." (Mark 16,15)

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt forkynnere og møteledere si: "Ikke alle er kalt til å reise ut. Ikke alle er kalt til å gå." Jeg spør: Hvor står det i Guds ord? Dette er ikke det Gud sier. Han sier: "Gå!" Det er vi som har laget oss en god undskyldning for å slippe å gjøre det Gud har kalt oss til. Tenk om kristne i stedet for å si: "Ikke alle er kalt til å reise ut", dro ut! Ville vi da ha sett langt flere komme til tro og ville verden ha blitt vunnet for Jesus for lenge siden?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi er iallefall kallt til å leve ett kristenliv som skinner og å gå i de gjerninger Gud har lagt ferdig for oss.
Idag er det sofa eller senga som er min plass. Bønn fungerer ikke,men Han er her hos meg. Takker for den vissheten.
Hilsen karin.