mandag, oktober 11, 2010

Pastorkonferanse samlet 500 pastorer i Russland

I går, 10. oktober, arrangerte baptistmenigheten i Samara i Russland en stor pastorkonferanse med 500 pastorer fra Russland (bildet), Ukraina og Kasakhstan. Hovedtema for konferansen var "Jesu stedfortredende død - grunnlaget for evangelieforkynnelsen."

Konferansen ble åpnet av pastoren for vertsmenigheten, Victor Ryagozov, som talte om betydningen av å forkynne om Jesu Kristi kors. Lederen for De evangelisk kristne/baptistene i Sibir, Eduard Heinrich, talte om betydningen av det kristne fellesskapet:

"Til tross for at våre forkynnere blir stadig mer velutdannet, er det også slik at enkelte setter seg over den kristne lære og begynner å forfekte sine egne oppfatninger, noe som skaper forvirring og leder til splittelser i våre baptistmenigheter," sa Eduard Heinrich, blant annet og la til:

"Vi skal selvsagt være fremtidsrettet, men vi må også huske på å ta godt vare på den arven som er oss betrodd. Vi må derfor lære å sette pris på det vi har felles. La oss løse de teologiske problemene, i en ånd av broderlig samarbeide og felles forståelse. Og hvis vi har spørsmål som trenger å klargjøres, la oss snakke om dette i en broderlig ånd, uten hard kritikk av hverandre".

Årets hovedtaler var hentet inn fra USA, pastor Tom Pennington, som er pastor for The Bible Church i Dallas, Texas. Pennington har vært personlig assistent for John MacArthur, og i lederskapet for The Church of the Grace Community i 16 år, hvor MacArthur er hovedpastor. Siden 2003 har Pennington vært pastor for menigheten i Dallas. Det er ikke første gangen Tom Pennington gjester baptistkirken i Samara, det gjorde han også i 2002. John MacArthur er nemlig en forkynner russiske baptistpastorer verdsetter høyt, og Tom Pennington står i samme tradisjon, det vil si at de understreker Bibelens absolutte autoritet i alle spørsmål hva angår liv og lære.

Pastor Tom Pennington tok utgangspunkt i Hebreerbrevet kapitel 10 og viste forskjellen på de gammeltestamentlige ofrene, og Kristi endelige offer på Golgata kors.

Ingen kommentarer: