onsdag, oktober 27, 2010

Hvordan prøver vi og skjelner vi ånder, del 8

Hvordan skal en falsk profet avsløres? I Johannes 10 finner vi et svært interessant utsagn av Jesus i den forbindelse:

"Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som ikke går inn til saueflokken gjennom porten, men klatrer over et annet sted, han er en tyv og en røver. Men den som kommer inn gjennom porten, er gjeter for sauene." (Joh 10,1-2)

Se på Jesus! Han er alt det den falske profeten ikke er!

Jesus kom for å tjene, og for å gi sitt liv for oss. En falsk profet er kommet for å herske, og for at andre skal gi sitt liv for ham eller henne. Den hyrde Gud har sendt, har ingen skjult agenda. Han går gjennom porten. Alt er i lyset. Den falske profeten vil gå snikveier. En falsk profet lever ikke i lyset, men lar lyskasteren lyse opp ham eller henne, slik at de får den æren som bare Jesus tilkommer.

Apostelen Peter skriver i sitt brev:

"De eldste blant dere ber jeg inntrengende, jeg som selv er en eldste og et vitne om Kristi lideler og har del i herligheten som skal åpenbares: Vær hyrder for den Guds flokk som dere har hos dere! Ha tilsyn med den, ikke av tvang, men av fri vilje, slik Gud vil, og ikke for vinnings skyld, men av hjertet. Gjør dere ikke til herrer over dem som Gud har gitt dere ansvar for, men vær et forbilde for flokken." (1.Pet 5,1-3)

Her ser vi tydelig forskjellen på det sanne og det falske.
En falsk profet lar ikke hjertet styre, men hjernen.
En falsk profet hersker over andre.
En falsk profet er intet forbilde.

En falsk profet gjør det han eller henne gjør ut fra vinning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Falske profeter forkynner falsk lære.
Falske lærer, er læren om at Gud er en treenighet, og læren om at mennesker skal bli bokstavelig pint i all evighet, og læren om en udødelig sjel, osv...

Som man kan se på nettet i dag så florerer det av falske profeter, akkurat som Jesus Kristus sa det skulle være i de siste dager Matteus 24:11

Anonym sa...

Men selv om Satan med sine falske profeter prøver å villede de utvalgte Matteus 24:24, så vil han ikke klare det Åpenbaringen 17:14

Bjørn Olav sa...

Det du forfekter her samstemmer ikke med Guds ord. Bibelen taler tydelig om en treenig Gud: Fader, Sønn og Hellig Ånd. Bibelen lærer også tydelig at menneskets sjel er udødelig og den lærer også om fortapelsen og den evige pine.

Det er rett at det florerer falsk lære på nettet i dag, og du er en av dem som sprer en slik lære.

Bjørn Olav sa...

Anonym: Du har skrevet flere kommentarer som venter på moderasjon. Jeg synes du kan skrive hvem du er. Du står vel for meningene dine. Om du forteller hvem du er, så legger jeg ut kommentarene dine, hvis ikke blir de slettet. Jeg orker ikke å samtale med anonyme, om de ikke har en helt spesiell grunn for å opptre anonymt.

Bjørn Olav sa...

Du må nok skrive navnet ditt, ikke bare bruke et pseudonym. Om du ikke vil bruke navnet ditt i artiklene, vil jeg gjerne vite hvem du er. Hvis ikke vil jeg ikke publisere disse kommentarene.