fredag, oktober 01, 2010

Bygg menigheter etter Apgj 2-modellen!

"Istedet for å fokusere på om man skal være søkervennlig, eller en sosial-rettferdig menighet, skulle pastorer fokusere på bygge et kristent fellesskap slik vi finner det beskrevet i Apgj 2."

Det sa Darrin Patrick (bildet), pastor i Veien i St. Louis på menighetsplanter-konferansen "Apostlenes gjerninger kapitel 29" i Seattle onsdag.

"Vi er ordinære, veldig enkle, brutte mennesker. Men Gud gjør forunderlige ting gjennom oss når vi tillater Den Hellige Ånd å influere og kontrollere våre liv," sa Darrin Patrick, og la til: "Det er nøyaktig det som skjedde i Apostlenes gjerninger".

Pastor Darrin Patrick sa videre i sin tale at hovedpersonen i Apostlenes gjerninger var ikke Peter eller Paulus, men Den Hellige Ånd. "Den Hellige Ånd bokstavelig talt fødte menigheten!"

I forbindelse med kveldsarrangementet onsdag talte Darrin Patrick med utgangspunkt i 1.Mosebok om hvorfor fellesskap er så viktig:

"Hver gang Gud skaper noe nytt, sier Han: Det er godt. Første gangen Han i verdens historie sier at noe ikke er godt er når Han har skapt Adam. Da sier Han at det ikke er godt at mannen er alene. Han sa ikke det fordi Adam ikke var god, men fordi Adam ikke kan ha fellesskap med seg selv og fordi Adam ikke kan reflektere Gud ved seg selv. Vi er skapt i Guds bilde, i den treenige Guds bilde, og Treenigheten er fellesskap," sa Darrin Patrick blant annet.

Ingen kommentarer: