onsdag, oktober 27, 2010

Spennende symposium om korsteologi på Menighetsfakultetet

Det teologiske Menighetsfakultetet i Oslo samarbeider med Peterstiftelsen om et svært spennende symposium, 4. november, hvor tema er: "En dag i korsets sentrum - hva betyr det å ta sitt kors opp og følge Jesus".

En av foredragsholderne er fader Marius Teican (bildet), rumensk ortodoks prest i Oslo. Han skal snakke om "Martyriets hemmelighet. Ortodokse vitnesbyrd fra kommunismens fengsler."

Symposiumet som er åpent for alle begynner kl.09.00 med en innledning ved rektor Vidar Haanes. 0915 foredrar professor Torleiv Austad om "Anfektelsen og korset i luthersk teologi, 10.15-11.10 taler fader Teican. Etter lunsj slipper Joachim Grün, lederen for Peterstiftelsen til med "Korset i vår personlige hverdag og kirkens fremtid", kl.12.45 er det et lysbildeprogram med Trygve Skogrands bilder med tema: "Hellig hverdag". Kl 13.15-13.45 snakker søster Hildegunn Koch ved Lunden kloster om "Korsets betydning i mitt liv - med Maria under korset", kl.13.45-14.15 taler prest og forfatter Stein Solberg om "Min ørkentid - i lys av viljesmystikken" og 14.30-15.00 er det musikalsk korsteologi. Det hele avsluttes med en panelsamtale. Programmet er ferdig 15.45.

Påmelding skjer til post@peterstiftelsen.no eller mobil 415 49 415
Avgift 250 som inkluderer lunsj og siste nr av Over Alt.

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

Takk for opplysningene gode venn av Jesus.

For meg er den ortodokse kirken alt det som sjelen roper etter i sitt savn etter Jesus.
Læren om ydmykhet og indre styrke i at det viktige i livet er kristus i meg, at Han lever i meg for min kjærlighet tilater Han å få komme frem mot ego kjødets egenvilje som vil bruke hodet mot hjertet.
Ingen vet hva rikdom er før man føler styken av kjærlighet i hjerte fra Fader, Sønnen og Den Hellige Ånden i seg.
Da betyr penger og status ingen ting i hele verden for man har den skatten som er evig som ingen kan røve ifra seg.
Håper at jeg kan delta på dette velsignede møtet som kirken trenger mer en noen gang i sin blodfattige kontakt med det indre livet i Jesus.
Takk Jesus for at du vekker kirken.