fredag, oktober 15, 2010

Hvordan prøver vi og skjelner vi ånder, del 2

Her kommer andre artikkel som kan hjelpe deg til å bedømme profetiske ord eller åpenbaringer:

3. Opphøyer det Jesus?

Et viktig test er det Jesus selv sier i Joh 16,14: "Han (Den Hellige Ånd) skal herliggjøre meg, for han skal ta av mitt og forkynne det for dere." All sann åpenbaring sentrerer om Jesus, og opphøyer og herliggjør Ham. I Åp 19,10 leser vi: "For Jesu vitnesbyrd er profetordets ånd."

4. Har det gode frukter?

Har du tenkt på at det første Jesus advarer oss mot er falske profeter? Da burde vi jo være ekstra oppmerksom og varsomme. Ser du ulven på bildet?

"Vokt dere for de falske profeter! De kommer til dere i fåreham, men innvending er de glupende ulver. På fruktene skal dere kjenne dem. Sanker en vel druer av tornebusker, eller fiken av tistler?"

Det er ikke gavene eller manifestasjoner som avslører om noe er sant eller ekte. Det er frukten, sier Jesus. Sann åpenbaring produserer god frukt og samsvarer med den Åndens frukt som omtales i Ef 5,9 og Gal 5,22-23:

"For lysets frukt består i all godhet og rettferdighet og sannhet."

"Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, saktmodighet, avholdenhet."

Stolthet, arroganse, oppdrivelser, uærlighet, umoral og skryt, feighet - alt dette og mer til er ikke uttrykk for Åndens frukt. Opptrer dette i forbindelse med en åpenbaring eller et profetisk ord, kan vi være sikre på at dette ikke har med Den Hellige Ånd å gjøre. Mennesker som lever i åpenbar synd og vil formidle et "profetisk" ord eller en "åpenbaring" til oss kan vi avvise. "Sanker en vel druer av tornebusker, eller fiken av tistler?" Hva mener jeg med å leve i åpenbar synd? For eksempel samboerskap. Et menneske som lever sammen med et annet menneske uten å være gift, lever i synd, og et slikt menneske kan ikke formidle et sant profetisk ord.

(fortsetter)

Ingen kommentarer: