mandag, oktober 25, 2010

Mann ventet i 20 år på å høre om Jesus - nå er 400 kommet til tro pga hans vitnesbyrd

Ray Anker (fingert navn på grunn av sikkerhetshensyn), trodde ikke sine egne ører. Bondegutten fra Oklahoma har tilbrakt de siste to årene ute på den kinesiske landsbygda som misjonær, uten å se en eneste en komme til tro på Jesus - frem til nå.

Hendelsen du nå skal få lese om skjedde for fire år siden:

Gud hadde ledet Anker og et lite team fra Sørstatsbaptistene til en mann vi velger å kalle Salomon, som sammen med sin familie levde i en isolert fjell-landsby. De delte evangeliet med ham, og mannen gav øyeblikkelig sitt liv til Jesus! Men det var det han sa i denne forbindelsen som virkelig berørte Ankers hjerte:

"For 20 år siden forstod jeg i mitt hjerte at det finnes en Gud som er over alt. Men jeg visste ingenting om Ham. Siden har jeg bedt hver eneste dag om at Gud vil sende noen for å fortelle meg om Ham. Gud svarte på den bønnen i dag ved å sende dere til meg."

Ray Anker sier:

"Dette er nok det største øyeblikket vi har opplevd i vår tjeneste her i Kina. Gud hadde lagt dette til rette."

Umiddelbart etterpå begynte Salomon å fortelle andre om det som hadde skjedd i livet hans. Han fortalte om den eneste, sanne Gud. Seks av landsbyens innbyggere - blant annet hans kone og to døtre - kom til tro. Dette ble lagt merke til av heksedoktoren. Han truet Salomon med at han ville forbanne ham og at han så ville dø i løpet av tre dager, om han ikke øyeblikkelig holdt opp med å forkynne om Jesus. Men Salomon holdt ikke opp. Den fjerde dagen opprant og flere av landsbyens innbyggere ville vite hvordan han fremdeles kunne leve etter at heksedoktoren hadde forbannet ham.

Salomon fortalte dem om Jesus. Nå har alle i landsbyen hørt om Ham. På en dag kom 80 mennesker til tro.

Fire år senere er 400 mennesker kommet til tro på Jesus. De kommer også fra nabolandsbyene, og tre husmenigheter er plantet som et resultat av Salomons forkynnelse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan du skrive litt om Jesu ord i Johannes 14:21,23