fredag, mars 25, 2011

Bibeloversetter fra Wycliffe drept i terrorangrepet i Jerusalem

Det var Mary Gardner (bildet), bibeloversetter for Wycliffe, som ble drept i terrorangrepet i Jerusalem onsdag denne uken.

Mary Gardner var fra Orknøyene, og studerte for tiden ved Hebrew University i Jerusalem. Mesteparten av sitt liv har Gardner tilbrakt i Togo i Vest-Afrika, hvor hun arbeidet for den kjente bibeloversetterorganisasjonen Wycliffe. Før hun begynte å arbeide for Wycliffe arbeidet 59-åringen som lærer på Orknøyene.

Hennes foreldre, Jean (81) og Tony (82), er sønderknust etter tapet av sitt eldste barn. Datteren Mary har tilbrakt de siste seks månedene i Jerusalem for å studere hebraisk med tanke på bibeloversetterarbeidet hun driver med. Siden 1989 har hun vært del av et team som arbeidet med å oversette Det nye testamente til et stammespråk som kalles Lfe. Dette arbeidet ble fullført i 2009, og Mary Gardner var nå i full gang med å oversette Det gamle testamente. Hun beskrives av de som kjente henne som den "mest elskelige personen du kan tenke deg".

Vi lyser fred over Mary Gardners minne og ber om forbønn for hennes hardt rammede familie og for arbeidet til Wycliffe bibeloversettere.

På bildet ser vi Mary Gardner i Judea-fjellene i forbindelse med hennes opphold i Israel nylig.

Se også:
http://www.vl.no/verden/article122148.zrm

Ingen kommentarer: