mandag, mars 14, 2011

Evangelisering og disippelgjøring går hånd i hånd

35 delegater fra 23 av baptistunionene som er tilsluttet Den europeiske baptistføderasjonen kom sammen i Irpin i Ukraina nylig. Tema for årets samling av barne- og ungdomsarbeidere var: "De fant Jesus - hva nå? Verktøy for å disippelgjøre unge mennesker."

Delegatene var levende opptatt av hvordan skal skal formidle evangeliet til det 21 århundres unge mennesker på en relevant måte. Det ble understreket at like viktig som et kall til frelse, er å disippelgjøre de som tar et standpunkt: "Evangelisering og disippelgjøring går hånd i hånd".

Årets hovedtalere av den russisk/tyske evangelisten Viktor Hamm og Jeff Carter som er koordinator for Den europeiske baptistføderasjonens ungdomstrenings arbeid.

Ved siden av forelesninger deltok delegatene i bibelstudier, seminarer og samtaleforum. Morgensamlingene med bønn og andakt ble ledet av det ukrainske vertskapet: Igor Bandura fra Odessa og Georgij Komendant, den tidligere presidenten for Den ukrainske baptistunionen.

Den gjenvalgte formannen for barne- og ungdomskomiteen i Den europeiske baptistføderasjonen, Volkmar Hamp fra Tyskland, synes det var bemerkelsesverdig at konferansen i Irpin klarte å enes om et dokument som har fått tittelen "Ten commitments". Baptister fra Skandinavia, Syria, Storbrittania og Usbekistan er svært forskjellige og uenige hva lovsangstil, spiritualitet og kultur angår. Likevel klarte de å enes i en forståelse av at til tross for ulikheter i språk og kultur skal man behandle forskjellighet med respekt og strebe etter et felles uttrykk for enhet i Kristus.

På bildet ser vi det teologiske semiaret baptistene driver i Irpin i Ukraina.

Ingen kommentarer: