tirsdag, mars 01, 2011

Ebenezer har hjulpet 130.000 jøder hjem til Israel de siste 20 årene


1. januar 1991 søker en gruppe forbedere som deltar på en bønnekonferanse i Jerusalem ly for Saddam Husseins scud raketter. Mens hotelkjelleren rister av effekten av rakettene, og Gulfstatene opplever Saddams vrede og Israel er et mer utrygt sted enn på lenge, opplever den engelske forretningsmannen Gustav Scheller (bildet) at Gud taler til ham: Du skal hjelpe jødene hjem til Det lovede land!

Det måtte bare være Gud som kunne tale et slikt ord når omstendighetene var så håpløse som akkurat da. Nå - 20 år senere - har organisasjonen Scheller startet: Ebenezer - Operation Exodus - hjulpet 130.000 jøder til å gjøre Aliyah til Israel. Når organisasjonen begynte, bestod den av noen få mennesker og ingen økonomi. Men Herren sørget for det Han hadde begynt. I dag er kristne fra 40 land involvert i Ebenezers arbeid.

Løftesordet for det hele er hentet fra 1.Sam 7,12: "Hittil har Herren hjulpet oss."

Alan Field, som er daglig leder og internasjonal koordinator for Ebenezers arbeid i dag, sier dette i forbindelse med jubileet:

"Tjue år med vitnesbyrd om Guds mirakler og Hans nådige hånd over organisasjonen er en fantastisk milepæl å feire, mens vi er fullt klar over at det er mye mer å gjøre. I de senere år er vi blitt utfordret av både endring og vekst. Men vi må alltid se på dette som en fortsettelse av den opprinnelige visjonen, idet vi går framover i Guds planer og mot Hans hensikter. Herren har advart oss om at dagene framover vil bli farlige, og oppgavene våre vanskeligere, så vi må nøye seg etter hva Gud gjør og følge der hvor Han leder. Vi husker Jesu ord: 'Sønnen kan ikke gjøre noe av seg selv, han kan bare gjøre det han ser Faderen gjøre.' (Joh 5,19) Dette må gjelde for hvert skritt vi i Ebenezer tar."

Vi stiller oss i rekkene av gratulanter i jubileumsåret.

Ebenezer har sin norske avdeling. Du finner deres nettside her:

http:www.operasjonexodus.no

Ingen kommentarer: