torsdag, mars 03, 2011

Koinonia kommuniteten viser praktisk kjærlighet

Jeg har ved flere anledninger skrevet om den radikale kommuniteten "Koinonia", og dens grunnlegger, baptisten Clarence Jordan (tegningen). I forbindelse med jubileet neste år, planlegges det nå et stort Clarence Jordan sympositum ved Georgia Southwestern University. Jeg skal komme tilbake til dette etter hvert som man får mer kjøtt på beinet, både når det gjelder jubileet og sympositumet. Clarence Jordan var en av pionerene når det gjaldt protestene mot den amerikanske raseskillepolitikken, såvel som når det gjelder radikale kommuniteter som tar Bergprekenen på alvor.

Men jeg vil nevne en annen ting i forbindelse med arbeidet som Koinonia driver. De fleste av medlemmene av kommuniteten kommer fra protestantisk bakgrunn. Men Kat og Kevin Mouringham er katolikker. Ekteparet har tre sønner. Ryan (11), og Sean som snart er seks år. To år gammel fikk han diagnosen autist. På verdensdagen for de syke, den 11 februar, deltok Kat og Kevin på en forbønnsgudstjeneste i den lokale romersk-katolske kirken i Americus, hvor Koinonia kommuniteten holder til. Her skulle Sean bli salvet og bedt for. For å vise at kommuniteten sto bak dem stilte de opp alle sammen, og fylte tre benkerader alene!

På et tidspunkt i forbønnsgudstjenesten kikket Kat bak seg og så sin "utvidede familie". Hun sa etterpå:

"Det er sterkt å se dette eksemplet på denne villigheten til å stille opp på noe som er utenfor deres egen tro. De ønsket å støtte oss, og det var en viktig erfaring for oss."

Foreldre med barn som har funksjonshemninger eller kronisk sykdom vet av bitter erfaring at en slik støtte ikke er noe selvsagt. Måtte vi alle lære av våre venner i Koinonia.

Ingen kommentarer: