torsdag, mars 03, 2011

Kristne stiller opp mot budsjettkutt og for de underpriviligerte gruppene i USA

Mennoniter i Wisconsin engasjerer seg nå sterkt mot guvenør Scott Walkers budsjettforslag, som vil ramme de fattige hardt. De har slått seg sammen med 1000 andre som protesterer mot kutt i trygdeutbetalinger og økte helseutgifter.

Går forslaget igjennom vil det berøre opptil halvparten av medlemmene i Madison Mennonite Church. Forslaget innebærer at de som mottar trygd vil få halvparten av det en vanlig lønnsmottaker får - og utgiftene er de samme.

Det var 1. mars at Guvenør Walker presenterte et budsjett med store nedskjæringer. Disse nedskjæringene vil også ramme de offentlige skolene. 60.000 med lave inntekter fra før vil miste sin syketrygd.

Det er forferdelig å se hvor ille det går med de underpriviligerte gruppene i USA. Derfor er det sterkt å se at dagens anabaptister engasjerer seg på deres side, og står opp for deres rettigheter i samfunnet. Krigsindustrien stikker av med mange av de pengene som skulle ha sørget for sosial likhet og sikkerhet i det amerikanske samfunnet. Derfor er anabaptistenes engasjement for fred så viktig.

På bildet ser vi mennoniter som forbereder seg på protestaksjoner.

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

Det er så rørende med alle artiklene den siste tiden om å ta Guds ord ut i verden, slik som Jesus i fysisk handling.Dette bygger Guds rike i verden.

Det du gjør mot dem minste av mine gjør du mot meg.
Jesus la meg ikke bli til skam for deg min kjæreste venn.