tirsdag, mars 01, 2011

Hva gjør vi når våre søsken i troen angripes?

Det er en ting som har forundret meg en tid. Når gode venner angripes hvordan forholder vi oss da? Media blir stadig tøffere, og angrepene på kristne enda mer utspekulerte. Dette vil det nok bare bli enda mer av i tiden fremover. I debatter rettes det ofte harde personangrep mot de man debatterer med i stedet for å skrive om sak.

En av mine venner er erkebiskop Kyrillos (bildet). Han er en mann som i en mannsalder har gitt sitt liv til å tjene Kristi kropp. Kunnskapsrik, reflektert og moden - ja modig også! En Kristi tjener som raust gir av seg selv.

I en debatt om hva Guds ord sier om Treenigheten deltar så en mann, som beskriver seg selv som en som innehar alle de femfoldige tjenestegavene apostelen Paulus beskriver i Ef 4,11. Det er altså ikke småtterier! Men denne personen omtaler erkebiskop Kyrillos på en så arrogant og skammelig måte at jeg ikke har opplevd maken, og jeg har vært ute i hardt vær i debatter tidligere. Høflighet og ydmykhet er visst denne mannen, som er pastor for en menighet, helt blottet for.

Jeg kom til å tenke på den åndelige rustningen som apostelen Paulus omtaler i Ef 6. Om du har sett en romersk rustning, så vil du se at det er et sted på kroppen som ikke dekkes av denne, og som Paulus ikke omtaler. Det er siden. Der var soldaten sårbar i kamp. Fienden kunne stikke en kniv, et sverd eller et spyd inn der og det kunne være fatalt. En av grunnene til at de romerske soldatene stod side ved side i kampsituasjoner var nettopp for å dekke denne sårbare siden av seg selv.

Dette bildet ble så klart for meg gjennom de siste dagenes debatt. Vi trenger å stå side ved side i kampen for "den tro som en gang for alle er overgitt de hellige". Ikke minst i ulvetider som dette hvor flokken angripes både utenfra og innenfra. I slike tider trenger vi å støtte hverandre når vi angripes, og når troen angripes. Både i bønn og med ord.

Erkebiskop Kyrillos, som er åndelig leder for Apostoliska Orthodoxa Kyrkan, har sin egen nettside. Der finner du veldig mye spennende som kan være med på å berike og utfordre ditt åndelige liv.

Du finner nettsiden her:

http://www.kyrillos.dinstudio.se/

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Tack för vänliga ord och ett kvalificerat försvar av min ovärdiga person. Ett försvar som också må gälla dig själv, och alla sanna Kristustroende Treenighetsförsvarare.