mandag, mars 21, 2011

Bill McLeod og vekkelsen i Saskatoon, del 2


I går skrev jeg om Bill McLeod (bildet), som ble redskapet Gud brukte i den mektige Saskatoon vekkelsen i 1971. Hele sitt kristenliv har McLeod vært en svært ivrig student av Guds ord. Det er han fremdeles, selv om han nå begynner å bli høyt oppe i årene. Han er 92 år gammel, men fremdeles studerer han sine 12 kapitler i Bibelen hver eneste dag! Det er Guds ord han lever av. Så har han da også skrevet flere bøker og hefter for å hjelpe mennesker til å kunne lese Guds ord og forstå hva de leser. Et av disse heftene: Hvordan starte dagen med Gud, er blitt brukt i mange sammenhenger og til stor velsignelse.

Bill McLeod er en produktiv forfatter. Han har skrevet om strømninger i tiden som den okkulte bølgen og om homobevegelsen, han har også skrevet om den karismatiske vekkelsen, om avholdssaken og om det å leve atskilt fra verden. For tiden er han i ferd med å skrive sine memoarer.

I dag er Bill McLeod mye brukt som rådgiver. Han holder fremdeles møtekampanjer, men han satser mest på det han kaller for "Shepherds College". Her trener han unge menn som er kalt til tjeneste i Guds rike, men som av ulike årsaker ikke føler seg kallet til å studere ved et teologisk seminar. Bill McLeod er ikke imot teologiske studier, men han er veldig opptatt av at alt ikke dreier seg om det man kan lære gjennom å lese bøker, men like mye av det som skjer med Åndens karakterbygging hos den som skal ut i tjeneste. Gjennom "Shepherds College" har han nå trent fire unge menn, som allerede er ute i fulltidstjeneste i ulike menigheter.

Bill McLeod er gift med Barbara og lever i Winnipeg i Canada. Sammen har de fire barn, 19 barnebarn og 32 oldebarn!

Neste artikkel vil handle om vekkelsen i Saskatoon.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: