lørdag, september 03, 2011

Urbefolkningsgrupper i USA nås med evangeliet

De siste årene har hundrevis av ungdommer som tilhører mer enn 70 indianerstammer i USA kommet sammen til en sommerkonferanse som kalles "Warrior Leadership Summit". Konferansen er en del av "On Eagles Wings", som siden 1991 har vært drevet av Ron Hutchcraft Ministries.

Urbefolkningsgruppene i USA har den høyeste selvmordsraten og det største alkohol- og narkotikamisbruket i den amerikanske befolkningen. Hele 75 prosent av disse urbefolkningsgruppene er under 30 år. Sommerkonferansen har i denne sammenhengen en svært stor betydning. Av de som deltar og som har gitt sine liv til Jesus, arbeider 50 unge indianere med å trene og disippelgjøre mennesker som skal reise ut på sommerteam. I fjor sommer dro slike team ut for å besøke urbefolkningsgrupper i 26 stater, og de så mange unge liv forandret når de gav sine liv til Jesus. Disse teamene fortsetter å besøke unge mennesker hvor de blir invitert, for å følge opp de som bestemte seg for å bli en kristen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här är oerhört problematiskt i mina ögon. På hemsidan skriver detta ministry att kristna har försökt föra evangeliet till ursprungsbefolkningar i 500 år. Det som inte sägs, såvitt jag kan se, att detta har varit 500 år av folkmord, förtryck och utsugning, som lett till dagens situation. Innan kristna ens borde tänka tanken på att "evangelisera" ursprungsbefolkningar så borde man lägga enormt mycket energi på kostsam botgöring, istället för att med evangeliet som förevändning fortsätta sprida den korrupta västerländska civilisationen.
/Jonas Lundström