lørdag, september 17, 2011

Verden trenger færre bomber og mer iskrem!

På kvelden 11. september hjalp en fredsaktivist og en entreprenør sine tilhørere til å reflektere over verden etter 11.september og forestille seg en bedre verden - med færre bomber og mer iskrem.

Forfatter og fredsaktivist Shane Claiborne satt sammen med Ben Cohen, medgrunnlegger av Ben og Jerry's Ice Cream, på World Cafe Live, for å snakke om krig, vold og pengebruken på forsvar. Folk gikk mann av huse for å høre på dem. Det ble en "fred og rettferds varitè" som de som kom for å høre på dem, tydelig satte pris på de to timene "showet" varte. For å illustrere sine poenger brukte Cohen 10.000 kuler for luftvåpen som han slapp ned i en metallcontainer. Lyden var skremmende:

"Vårt land bruker 30 milliarder i året på vårt kjernevåpen arsenal," sa Cohen i det han slapp kulene ned i metallkontaineren:

"For øyeblikket har vi et kjernevåpenarsenal som tilsvarer 50.000 bomber på størrelse med Hiroshima bomben."

Mens USA er i ferd med å gå konkurs, bruker landet 250.000 USD i minuttet på krig i andre land!

Shane Claiborne brukte tiden til å snakke om anabaptismen og hvordan mennoniter spiller en avgjørende rolle for å skape fred og få andre til å engasjere seg i fredsaktiviteter. Ulike anabaptistiske grupper stod bak arrangementet: 1040 for Peace, Christian Peacemaker Teams, Heeding God’s Call og Mennonitenes Sentralkomite.

Medvirkende i samtalen var også Terry Rockefeller, produsent av dokumentarfilmer, som mistet sin søster i forbindelse med 11.september. Hun talte om sin egen vei for å bryte voldsspiralen.

"Det kan ikke bli noen krig mot terror. Krig er terror," sa hun.

Siden mai 2002 har Rockefeller arbeidet sammen med September 11th Families for Peaceful Tomorrows, en gruppe stiftet av familiemedlemmer av de som mistet noen denne skjebnesvangre dagen. De ønsker å forvandle sin sorg til et vitnesbyrd for fred.

Ingen kommentarer: