fredag, september 09, 2011

Trener i terrorisme fant Jesus

Som tenåring trente Budy Mulyadi (ikke hans virkelige navn) opp andre til å drepe kristne. Alt og alle som kunne true Islam måtte ryddes av veien. Han hadde aldri hørt evangeliet. I dag, 20 år senere, er han selv en kristen forkynner.

I dag arbeider Budy Mulyadi sammen med misjonærer fra Sørstatsbaptistene i et land i Sørøst-Asia. Nå trener han ungdom til å bli lovsangsledere, han hjelper lokale bønder med fiskeforedling, og hvordan de skal få bedre avlinger. Og han gir mat til fattige barn. Forskjellen er enorm: 14 år gammel var det hatet som drev ham, der han i den islamitiske terrorgruppen selv ble trenet og drev opplæring av andre til å hate.

"Hatet ble implantert i mitt sinn," forteller han, "jeg kunne bare tenke på kristne og hatet flammet opp i meg."

Som barn var Budy Mulyadi opprørsk. Han rømte fra den muslimske barneskolen hvor han gikk på grunn av et voldelig sammenstøt med sin far. 13 år gammel hadde han ikke noen steder å gjøre av seg. En dag møtte han en muslimsk ekstremist som gav ham løfte om å gi ham en ny utdannelse. Mannen tok 13 åringen med seg til en leir. Her sov 20 andre gutter - lik Mulyandi - i telt og på dagtid ble de opplært i hvordan de skulle bruke kniver og ulike skytevåpen. Ved siden av dette bestod dagen i å be, spise og sove.

"Vi ble fortalt at kristne var vantro, og skulle brenne i helvete, og det var disse guttene som skulle sørge for at de kom dit," forteller Budy Mulyadi.

En dag var treningen over, og det de hadde lært skulle settes ut i livet. Men Budy var kommet i tvil. Han bar på en djup Gudslengsel. En dag reiste han hjem til faren sin, men ble kastet på dør på ny. Resten av tenårene tilbrakte han på et leid rom.

Hans Damaskus reise

En dag ble han interessert i navnet Jesus, som han fant i Koranen, og spurte de muslimske lærerne hvorfor de aldri snakket om ham. Han fikk ikke noe svar på det, men kom over en Bibel og begynte å lese. Så en natt, da han ba, hørte han en stemme: "Jeg vil sende deg en hjelper."

Budy ble interessert i hvem denne 'hjelperen' kunne være og han begynte å lese Bibelen. Da kom han over Joh 14,16: "Og jeg skal be Far, og han skal gi dere en annen talsmann, som skal være hos dere for alltid."

I møte med Jesus begynte hatet gradvis å gi slipp, og han fikk etter hvert en slik kjærlighet til alle mennesker, også kristne. Av og til møter han sine gamle kamerater fra treningsleiren. De samtaler om Gud, og han vitner om Jesus for dem.

Ingen kommentarer: