mandag, september 26, 2011

Søstermenigheten til Saddleback angrepet av selvmordsbomber

To mennesker ble drept og flere skadet da en selvmordsbomber slo til mot Bethel Full Gospel Church, Java, Indonesia (bildet), tidlig søndag morgen. Denne menigheten er søsterkirke til Saddleback Church, hvor Rick Warren er pastor.

Attentatet mot baptistmenigheten, kom i det medlemmene av menigheten var i ferd med å forlate kirken etter søndagens morgengudstjeneste. I følge politiet døde selvmordsbomberen i angrepet, og tok en til med seg i døden, mens minst 17 ble skadet, noen av dem alvorlig. Selvmordsbomberen, som er uidentifisert, skal ha sprengt seg i lufta rett foran kirkebygningen.

Indonesia, verdens største muslimske stat, garanterer religionsfrihet i sin grunnlov, men det er sterk motstand fra muslimsk hold mot de kristne, mange steder. Mellom 1999 og 2002 ble mer enn 5000 mennesker drept, og en halv million mennesker drevet på flukt i forbindelse med konflikten mellom kristne og muslimer.

28. august i år angrep bevæpnede menn et kristent nabolag i landsbyen Ambon, og drepte minst 12 mennesker. 11. september i år, ble seks mennesker drept og 80 skadet i samme landsby etter at muslimer angrep det kristne nabolaget.

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=278410

Ingen kommentarer: