søndag, april 29, 2012

Denne mannen har hovedansvaret for at mange mennesker er drept - og vil bli drept

Denne mannen har hovedansvaret for at 16 mennesker er drept og 90 skadet. Det skjedde forrige gang han satte fyr på Koranen. Lørdag gjorde han det igjen, og han kan få enda flere liv på samvittigheten.

Terry Jones (bildet) kaller seg pastor. Det er utrivelig, og skammelig, og et fullstendig misbruk av ordet. 'Menigheten' hans - Dove World Outreach Center - ville knapt nok noen ha hørt om, var det ikke for Jones, og hans hatefulle budskap. Men det er ikke bare muslimer denne mannens hat er rettet mot. Terry Jones er også en av de som støtter George Zimmermann, mannen som drepte unggutten Trayvon Martin. Han har sågar satt i gang en kampanje for Zimmermann, som drepte en svart ung mann.

Mens kristne over hele verden er i bønn for at iranske myndigheter skal sette den dødsdømte pastoren, Yousef Nardarkhani, fri, misbruker Terry Jones denne saken til å fremme sit hatbudskap.

Terry Jones truet denne uken iranske myndigheter med at han ville brenne Koranen, om de ikke satte pastor Nardarkhani fri på lørdag. Vel vitende om at iranske myndigheter selvsagt ikke lar seg true av oppvigleren Terry Jones, har han nå satt Nardarkhani's liv på spill og alle andre iranske kristne, ved å utføre denne handlingen. Ja, ikke bare iranske kristnes liv, men uskyldige mennesker verden over. For at Terry Jones - som ville blitt glemt om det ikke var for denne saken - skal få mer oppmerksomhet.

La oss be for Yousef Nardarkhani, hans familie, menighet, og alle andre hvis liv nå er i svært utsatt posisjon på grunn av denne mannens adferd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg mener det blir veldig feil, ja jeg mener faktisk at det ikke er sant, det å si at "hovedansvaret" er hans for at mange mennesker er drept og vil bli drept.

Det vil i så tilfelle bety at vi mennesker ikke selv er ansvarlige for hva vi gjør.

Det er ingen andre enn de som tar et liv som har hovedansvar for at noen blir drept.


Jeg vil bare påpeke at jeg langt fra synes det er riktig hva han har sagt og gjort. Men det er en STOR forskjell på å være uenig, til det å tillegge noen ansvar for drap.

Bjørn Olav sa...

Jeg sier ikke at de som ikke utførte drapene er uskyldige. De er selvsagt ansvarlige for de mennesker de har drept. Men Terry Jones visste hva han gjorde når han satte i gang dette stuntet, og står selvsagt ansvarlig innfor Gud for å ha forårsaket at 16 mennesker er døde og 90 er skadet. De 16 hadde vært i live hadde det ikke vært for Terry Jones.