mandag, april 02, 2012

Russiske og europeiske baptister i møte med patriark Kyrill for å drøfte felles utfordringer

29.mars møtte representanter for Baptistenes Verdensallianse, Den europeiske baptistføderasjonen og Den euroasiatiske føderasjonen av unionen av Evangeliske kristne/Baptistene patriark Kirill av Moskva og Russland, i patriarkens residens i Moskva. Det er ikke ofte slike møter som dette finner sted.

I det han ønsket sine gjester velkommen sa patriark Kirill at 'til tross for betydelige teologiske forskjeller, står baptistforsamlingene og Den russisk ortodokse kirke nær hverandre i en rekke fundamentale antropologiske spørsmål'. John Upton, som er president for Baptistenes Verdensallianse, sa på sin side at 'i en verden hvor selv den absolutte sannhet blir sett på som relativ, så søker baptistene og de ortodokse å få det moderne samfunnet til å vende tilbake til det kristne håpet, til en tradisjonell forståelse av ekteskapet, og motstå sprednigen av abort og nedbrytende krefter'.

De videre samtalene denne dagen dreide seg om de sosiale- og politiske utfordringene Russland står overfor, og hvordan man best mulig kan samarbeide om ulike tiltak til det beste for det russiske samfunnet.

Ingen kommentarer: