torsdag, april 12, 2012

Broder Bakht Singh - en åndelig far som utstrålte Kristus, del 2

Her følger andre artikkel om broder Bakht Singh (bildet):

Han ble født i Punjab av foreldre som var hinduer, og opplært i sikh tradisjonen. Som ung hatet han alt som hadde med kristen tro å gjøre. En gang fikk han en vakker Bibel i gave. Han rev skinninnbindingen av den, og kastet boken fra seg. Skinnet beholdt han.

Etter endt utdannelse ved Universitetet i Punjab dro han til England for å bli landbruksingeniør. Her ble han en kristen i 1929, etter å ha deltatt på en gudstjeneste. Alle bøyde kne, og Bakht Singh - som gjerne ville være så engelsk som mulig - gjorde som alle de andre, uten den minste snev av tro. Her - med bøyde kne - overveldet plutselig Gud ham med sin djupe fred, og for første gang i livet begynte Bakht Singh å be. Etter å ha kommet hjem fikk han overtalt en kristen venn til å gi ham et Nytestamente, og til vennens store overraskelse begynte han å studere det med stor iver.

I 1933 vendte han så tilbake til India, og denne gangen med et klart kall til å være et vitne blant sine egne. Da hadde Herren åpenbart for ham tre viktige prinsipper, som skulle følge hans tjeneste livet ut:

1. Bli ikke en del av noen organisasjon - tjen alle på lik måte.

2. Legg ikke dine egne planer, la Herren veilede og lede deg hvert steg av veien.

3. Ikke gjør dine behov kjent for noe menneske. Spør bare Herren og Han skal sørge for dine behov.

Broder Bakht Singh sa seg enig i dette. Han ville søke Gud alene for veiledning gjennom bønn og på den måten sørge for å utføre det han var kalt til å gjøre. I sin søken etter Guds ledelse ble han ført inn i mange prøvelser og vanskeligheter, men Gud holdt trofast sitt løfte og førte ham igjennom til seier.

Til å begynne med reiste han rundt som evangelist i Karachi og andre deler av Punjab provinsen. En tid fikk han oppleve å stå i en mektig vekkelse i Martinpur, som nå er en del av Pakistan. I 1937 var han en av talerne ved den kjente Sialcot Convention, organisert av Den presbyterianske kirke. Han talte over teksten fra Luk 24,5: 'Hvorfor søker dere den levende blant de døde?'

Hans tale ble lagt merke til av alle som var der, både pastorene og legfolket. Dr Edwin Orr, den viden kjente vekkelses- og kirkehistorikeren, har sagt dette om Bakht Singh:

'Broder Bakht Singh er sammenlignbar med de store wesleyanske evangelistene, like dyktig som Finney, og like direkte som Moody. Han er en førsteklasses bibellærer lik Campbell Morgen og Graham Scroggie'.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: