mandag, april 30, 2012

Tornado ødela kirkebygget, pastoren lammet i bilulykke, men menigheten gir ikke opp!

Jeg ble dypt grepet da jeg leste om Pilgrim Rest Baptist Chuch i Centre, Alabama, USA (bildet). I løpet av det siste året har denne menigheten opplevd to livsforvandlende hendelser. Noen ville kalle dem tragedier.

27. april i fjor ble mesteparten av kirkebygget ødelagt av en tornado. Så ble menighetens pastor, Steve Tierce, utsatt for en bilulykke 3. juli, hvor han brakk nakken og ble lam.

- Men Gud har vært god mot oss, og vi er virkelig blitt velsignet, sier Dennis Tierce, som er søskenbarnet til Steve Tierce.

For å gjøre det mulig for menighetens pastor å kunne fortsette å preke har menighetens medlemmer, laget en rampe som leder inn i det mobile kapellet, som menigheten har benyttet siden tornadoen ødela kirkebygget. Pastor Steve Tierce sitter i rullestol, og er koblet til en oksygenflaske, men har forkynt for menigheten mellom operasjonene og rekonvalisensperioden!

Rampen ble bygget av rester fra det gamle kirkebygget. Nå er menighetens medlemmer i ferd med å rive kirkebygget, som er fra 1896. Tornadoen løftet det bokstavelig talt fra grunnmuren, og satte bygningen ned igjen! Til tross for at de har mistet alt, og mange sørger over at kirkebygget med alle sine gode minner nå blir borte, så gleder de seg også over at et nytt kirkebygg reiser seg og de kan fortsette menighetsvirksomheten sin.

Pilgrim Rest Baptist Church tilhører Sørstatsbaptistene.

Ingen kommentarer: