søndag, april 01, 2012

I dag opptas jeg som medlem av Den katolske kirke

Ved messen i St.Olav's kirke i Oslo kl.17.00 i dag, opptas jeg som medlem av Den romersk-katolske kirke. Det kommer sikkert ikke som er overraskelse. For meg er det en særdeles stor glede at det er pavens egen predikant, Raniero Cantalamessa, som skal tale under den økumeniske gudstjenesten, hvor representanter for flere kirkesamfunn er tilstede. Fra Sverige deltar representanter for Östanbäck kloster. I forbindelse med at jeg blir medlem av Den romersk-katolske kirke, har biskop Bernt Eidsvig sendt ut følgende kommunike:

'Det er en stor glede for Kirken å kunne oppta Bjørn Olav Hansen som medlem. Gjennom sitt mangeårige journalistiske virke har Hansen allerede betydd mye for vår Kirke, og han vil i forbindelse med dagens messe bli utnevnt til biskopens særskilte medarbeider for offentlig informasjon.

Oslo Katolske bispedømme
1.april 2012
Bernt Eidsvig'.

Det er første gang pavens hoffpredikant, Raniero Cantalamessa, taler i Norge. Han har tidligere talt ved den svenske Oasebevegelsens sommerstevne, og er kjent som en svært god taler. Biskop Eidsvig celebrerer messen.

På bildet ses Raniero Cantalamessa tale for paven.

5 kommentarer:

Øyvind Fj. sa...

Det var en interessant dato du hadde valgt for denne handlingen. Du må nok bekrefte dette 2. april for å bli trodd.

Anonym sa...

Blir du Pater heretter da?
Odd

Bjørn Olav sa...

Synes du ikke det høres fint ut, Pater Hansen?

Maria sa...

Hei du, husk at du skal tale sant! Her sitter Truls og jeg i utlandet og blir overrasket og kan ikke forsta, men du har lurt oss......

Maria sa...

Hmmm, dette forstar vi ikke. Hilsen Signe Maria og Truls