tirsdag, april 10, 2012

Det som holder prøve ses ikke med det blotte øye

Jeg kom til å tenke på ordene i 1.Kor 3,11 flg hvor apostelen Paulus skriver om det som skal bygges på den grunnmuren, som er Kristus. Han nevner de som holder den prøve som dette byggverket en dag vil utsettes for, og det som vil brenne opp.

'For ingen kan legge en annen grunnvoll enn den som er lagt, det er Jesus Kristus. Men om noen på denne grunnvollen bygger med gull, sølv, kostbare steiner, eller med tre, høy, strå, da skal det verk enhver har utført, bli åpenbart. Dagen skal vise det, for den skal åpenbares med ild. Hvordan det verket er som hver enkelt har utført, det skal ilden prøve. Om det byggverket som en har reist, blir ståene, da skal han få lønn. Brenner hans verk opp, da sal han miste lønnen. Men selv skal han bli frelst, men da som gjennom ild'. (1.Kor 3,11-15)

Hva er det som er likt for både gullet, sølvet og for de kostbare steinene? Og for tre, høy og strå? Jo, tre, høy og strå befinner seg oppe på jorda - synlig for alle, mens gullet, sølvet og de kostbare steinene i utgangspunktet er skjult i jorda. Det er ikke synlig.

Vi har lett for å se på det synlige - men dette er ofte i Herrens øyne som tre, høy og strå, som aldri vil stå seg når Guds ild faller, men brenne opp. Det som ikke er synlig for våre øyne i utgangspunktet, men som må graves frem, er det som består prøven.

Gud gjør alltid mer bak ryggen vår enn foran øynene våre! Det Gud holder på med i våre liv, og som består prøven, er det som det tar tid å grave fram, det som utvikler seg sent og som må foredles. Den største visdom som finnes på denne jord kan omtales med ett ord: hellighet.

'For Gud kalte oss ikke til urenhet, men til helliggjørelse'. (1.Tess 4,7)

'Men vær, etter Den Hellige som kalte dere, også dere hellige i deres ferd. For det er skrevet: Dere skal være hellige, for jeg er hellig. Når dere påkaller som Far ham som dømmer uten å gjøre forskjell, enhver etter hans gjerninger, da ferdes i frykt i deres utlendighets tid'. (1.Pet 1,15-17)

Bygger du på det som holder prøven som kommer?

Det er det skjulte liv i Kristus, som gjelder. Det som ingen kan se. Det som leves når du er alene.

Ingen kommentarer: