torsdag, april 05, 2012

Mann lammet av mystisk sykdom ble bedt for - ble helbredet og kunne plutselig lese uten å ha lært det

En mystisk sykdom gjorde at han ikke kunne gå eller snakke på mange år. Da var det at Gud sendte en misjonær inn i hans liv som ba om helbredelse, og mannen mottok mer enn han noensinne kunne drømme om.

- Vårt mål er å er å reise opp en bønnebevegelse, sier Dr. Howard Folz, som er president for AIMS. 'Vi ønsker også å se misjonærer nå ut til de unådde', forteller han og legger til: 'En av disse misjonærene i Etiopia var det som om i kontat med men en mann ved navn Yilma.

Yilma Gudini (bildet) levde ute på landsbygda uten tilgang til noen form for utdannelse. Mesteparten av barndommen hadde han tilbrakt som gjeter og han hadde aldri lært å lese. Han hadde vært ved god helse inntil en mystisk nevrologisk sykdom etterlot ham i en tilstand hvor han ikke kunne gå eller snakke. Selv er han overbevist om at det var onde ånder som gjorde at han var lammet og ikke kunne snakke.

En dag besøkte en misjonær denne landsbyen og han ba om at Yilma måtte bli helbredet. Det var ikke noe tegn på at Yilma var blitt bedre etter at han hadde bedt, så misjonæren bestemte seg for å komme tilbake dagen etterpå for å be for Yilma enda en gang.

Dagene gikk, og det skjedde absolutt ingen ting med Yilma Gudini, men misjonæren bestemte seg for å være utholdende i bønn. Han ba i tro om at Gud måtte gripe inn.

'På den åttende dagen', forteller Gudini, 'forlot de onde åndene meg. Da kunne jeg gå og snakke igjen. Det var et mirakel'.

Uten å nøle tok Yilma Gudini gledesstrålende i mot Jesus som sin Frelser og Herre. Rett etter mottok han enda et mirakel:

'Gud sa til meg at jeg skulle faste og be i 15 dager', forteller Yilma Gudini. 'På den 10'de dagen kom Jesus til ham. Det skjedde om natten, mens han sov. Gudini hadde en av de mest levende drømmene han noensinne hadde hatt.

'Jeg så Guds ord skrevet på vegggen,' forteller Gudini. Men for ham var det bare uforklaringe bokstaver. Disse bokstavene lyste opp. Plutselig skjer det noe underlig. Yilma Gudini er i stand til å lese dem, og forstå hva de betyr! Han forstod alt helt perfekt, og i flere timer kunne han lese Guds ord.

Når Yilma Gudini endelig våknet løp han for å finne en Bibel. Og han kunne lese! Han hoppet rundt i pur glede over det som var skjedd. Han løp til en av sine venner for å fortelle det. Vennen hørte Gudini lese, og kunne bekrefte at det var helt riktig. Etter noen dager bestemte Yilma Gudini seg for å begynne på skolen. Men da skjedde det noe underlig: Han var ikke i stand til å lese et eneste ord! Etter en stund bestemte han seg for å slutte på skolen. Da skjedde det underlige igjen: Gudini kunne lese.

'Siden den gangen har jeg lest Bibelen fra 1.Mosebok til Åpenbaringen, og jeg gir Gud all ære for det som har skjedd', sier Yilma Gudini.

Ingen kommentarer: