søndag, april 08, 2012

Alt står og faller med Kristi oppstandelse fra de døde

Alt står eller faller med dette: Kristi oppstandelse!

Ikke Jesu lidelse og død på korset. Men på oppstandelsen. Om Jesus forble død var den kristne tro kun en religion på linje med alle andre religioner. En ren morallære. Like død, like lite til hjelp den dagen jeg selv dør.

Men Kristus steg ut av graven. Han overvant selv døden. Den klarte ikke å holde Ham igjen!

Den kristne tro er derfor en oppstandelsestro. Det er troen på at Jesus Kristus er ikke lenger i gravnattens mørke, 'hvor bleknet i døden han lå', men Han overvant døden, og er lys levende og kan aldri dø igjen. Om Jesus heter det at Han har 'nøklene til døden og til dødsriket.

Derfor - fordi Han selv sto opp igjen fra de døde, gjelder dette: '... for at han ved døden skulle gjøre til intet den som hadde dødens velde, det er djevelen og fri alle dem som av frykt for døden var i trelldom hele sin livstid'. (Hebr 2.14-15)

Sammen med hele den kristne kirke kan vi i dag rope høyt:

KRISTUS ER OPPSTANDEN!

Og sammen med den, svarer vi:

JA, HAN ER SANNELIG OPPSTANDEN!

På dette faktum bygger jeg hele mitt liv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hva gjør deg så sikker på oppstandelsen? Jeg kan ikke finne noen faste holdepunkter som underbygger påstanden, og har derfor vanskelig for å tro at det kan ha skjedd?

Bjørn Olav sa...

Fordi Kristus selv sa Han skulle stå opp igjen fra de døde, og Han lyver ikke og fordi jeg selv har opplevd Ham lys levende, slik mange andre har gjort.