torsdag, april 26, 2012

Er det på tide for menigheten å forlate lokalet og bli mer involvert i lokalsamfunnet?

Skal Jesu etterfølgere vurdere å forlate bygningen, og slå seg i lag med andre og skape spenstige lokale samfunn?

Det var tema for en samling i Seattle 20.-21. april (bildet). Det var en samling hovedsakelig for kreative handlingsmennesker. Mange unge, og noen eldre, som bryr seg veldig mye om de lokalsamfunnene hvor de bor. De delte med hverandre hvordan Gud på ulike inovative måter har brukt livene deres til å hjelpe til med å endre nabolaget.

For eksempel i Springwater i den sørøstlige delen av Portland finner man et nytt uttrykk for det å være menighet. Der har en gruppe med unge mennesker slått seg i lag med noen middelaldrende, og bosatt seg i samme nabolag. Deres fokus er ikke å drive med aktiviteter inne i en bygning, men skape sterkere lokalsamfunn for å ta seg av hverandre i en tid som denne. To ganger i året arbeider denne menigheten sammen med barneskolen for å reparere sykler!

I bysentrum i Tacoma har en gruppe kristne som kaller seg Zoe slått seg ned. De ønsker å være et uttrykk for Guds Shalom - Guds fred. Sammen har de klart å skape åtte forretningsvirksomheter for å skaffe folk jobber for dermed å styrke lokalsamfunnet. I september i fjor arrangerte denne menigheten et selskap i nabolaget som samlet 1500 mennesker. Men det var ikke bare for å skape fest, men også for å skape rom for at mennesker kunne snakke sammen og ha fellesskap med hverandre, og på den måten lære hverandre å kjenne.

Paul Sparks som er pastor for denne menigheten, og hans kone Liz, har slått seg sammen med Tom Sorerens og skapt Parish Collective.

Du finner deres nettside her:

http://www.parishcollective.org/

Dette er annerledes måter å leve menighet på, og som kanskje når nye grupper mennesker. En ting er i hvert fall sikkert og det er at Jesus ikke mente en bygning når Han talte om sin menighet.

Ingen kommentarer: