fredag, april 20, 2012

Syrisk kristen i Tyrkia utsatt for verbal utskjelling i 35 år - i påsken ble han fysisk angrepet

Etter femårsmarkeringen for de grufulle drapene på Necati Aydin, Ugur Yuksel og Tilman Geske, 18. april, fortalte Semir Serek (bildet), den 58 år gamle pastoren for Nådekirken i Istanbul, at han har opplevd fiendtlighet fra muslimer stort sett hele sitt liv. I påsken ble han angrepet på nytt. Likevel sier han selv at han er overrasket over den fysiske volden han ble utsatt for om kvelden påskeaften.

'Jeg er blitt utsatt for en verbal utskjelling mang en gang fordi jeg er en kristen, men dette er første gangen jeg er blitt banket opp. Så jeg er overrasket og trist', sier pastor Serek.

Pastor Serek var alene i menighetslokalet til den evangeliske Nådekirken og gjorde de siste forberedelsene til 1.påskedagsgudstjenesten da han rundt klokken ni påskeaften, hørte ivrig banking på døra. Da han åpnet døra for å se hva det var, nøtte han noen 18 år gamle ungdommer, som krevde å få komme inn. De bannet og svertet, og pastor Serek ville ikke slippe dem inn i menighetslokalet. De kom da med trusler om å drepe ham om han ikke fremsa den muslimske trosbekjennelsen.

Pastor Serek følte situasjonen var svært ubehagelig. Han fortalte ungdommene at dette var en kirke, og at de kunne komme tilbake dagen etter da menigheten skulle feire gudstjeneste.

'Dette er et muslimsk nabolag, hva gjør en kirke her', sa ungdommene. Så truet de pastor Serek på nytt og sa at han ville dø om han ikke frasa seg sin kristne tro. Til slutt sparket en av ungdommene pastoren i brystet, så han falt i bakken. Så løp de leende fra stedet.

Født inn i en syrisk kristen familie i den sørøstlige tyrkiske byen Mardin, forteller pastor Serek, at selv om voldsepisoden overrasket ham, så er han ikke overrasket over de verbale overgrepene. Slik har han hatt det mesteparten av sitt liv. Pastor Serek bekjente troen på Jesus offentlig for 35 år siden.

Etter at angrepet på pastor Serek ble kjent har flere muslimer kommet til ham med blomster og sagt at de ikke støtter en slik voldshandling.

Ingen kommentarer: