søndag, april 01, 2012

Kristne er de mest diskriminerte i Europa

85 prosent av all hatkriminalitet, der religion er den bakenforliggende årsaken i Europa, blir rettet mot kristne.

Det viser en helt ny undersøkelse, gjort av Doku­ment­ationsarchiv der In­toleranz gegen Christen (Dokumenteringsarkiv for intoleranse mot kristna). Bak denne østerriske frivillighetsorganisasjonen står flere menneskerettighetsorganisasjoner som blant annet er EU rådgivere i spørsmål som dreier seg om religion, ytringsfrihet og diskriminering. 180 tilfeller av intoleranse og diskriminering er blitt undersøkt. Det handler om alt fra innskrenkninger i grunnleggende rettigheter som religions- og ytringsfrihet, til at kristne utsettes for repressalier og kirker vandaliseres. De kristnes bevegelsesfrihet blir stadig mer begrenset - på alle plan. Kristne blir stadig mer offer for yrkesmessige begrensninger. Yrker som dommere, leger, sykepleiere og barnepassere stenges for kristne. Samfunnet blir stadig mer aggressivt mot kristne.

Eksempler:

Fra rapporten kan vi ta med følgende eksempler fra 2011 på det som nå skjer i Europa:

* Januar: En katolsk religionslærer på en høyskole i Zujar i sørøstlige Spania blir tvunget til å fjerne et krusifiks og et ikon fra veggen i arbeidsrommet han delte med kollegaer, etter at to av dem mente seg krenket på grunn av dette.

* Februar: Av 'sikkerhetsgrunner' settes det opp en glassvegg for å hindre studenter til å komme inn i kapellet ved Universitetet i Valladolid i det nordlige Spania. Den kristne studentforeningen klager over dette, og får til svar fra ledelsen ved Universitetet: 'Gud er over alt. Be utendørs!'

Et gift, engelsk par, med mange års erfaring som fosterforeldre, nektes å ha flere fosterbarn, fordi de har gitt uttrykk for sitt bibelske syn på homoseksualitet.

* Mars: 12 barns moren Irene Wiens dømmes til 43 dagers fengsel i Tyskland, fordi hun vegrer seg for å la sine barn ta del i skolens seksualundervisning, som både hun og hennes mann anses for å være liberal. Dommen er blitt klaget inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

En fransk historieklærer blir avskjediget for å ha vist sine elever en video om abort og snakket med dem om fransk abortlovgivning.

* Mai: Richard Scott, brittisk lege med 28 års prikkfri vandel kalles inn til 'korrigerende samtaler' fordi han har snakket med en pasient om sin tro, en pasient som selv hadde gitt sin tillatelse til det.

* August: Volker Beck, medlem av den tyske Riksdagen og De Grønnes talsmann i menneskerettighetsspørsmål vil stevne Den tyske foreningen for katolske leger. Dette fordi denne foreningen på sin hjemmeside informerer om muligheten til å få hjelp til å håndtere homoseksuelle følelser.

En østerisk bonde, Josef Rothwangel, setter opp et skilt på bondegården sin hvor han forbyr prester som er sammen med barn og unge, å gå over markene hans på vei til landets største katolske valfartssted, Maria Zell. Årsak? Katolske prester misbruker barn.

* September: Mike Weat-Herley, konservativt parlamentsmedlem i Storbritannia, oppfordrer til at kristne ekteskap skal forbys om de inngås i kirker som vegrer seg for å vite samkjønnede par.

En terapikonferanse som handlet om å hjelpe mennesker med homoseksuelle følelser, ble nektet å bruke lokalene til en medisinsk utdannelsesstiftelse i den polske byen Poznan.

November: Politiet i Zürich brukte tåregass og vannkanoner for å hindre motdemonstranter som ville ødelegge en fredelig demonstrasjonsmarsj for 'Ja-til-livet' tilhengere.

Hele rapporten kan lastes ned her:

http://www.intolerance-againstchristians.eu.

Ingen kommentarer: