onsdag, april 17, 2013

Nå synger han med englene - George Beverly Shea døde i går 104 år gammel

Billy Grahams korstogssanger, George Beverly Shea (bildet), er død, 104 år gammel, etter kort tids sykdom i går kveld.

Siden George Beverly Shea første gangen sang for Billy Graham i 1943 i et radioprogram om salmer, "Songs in the night", har George Beverly Hills trofast sunget evangeliet på hvert eneste kontinent og i samtlige av statene som utgjør USA. Shea som er 10 år eldre enn Billy Graham, har trofast fulgt verdensevangelisten på alle hans korstog i mer enn et halvt århundre. Han er nominert ikke mindre enn 10 ganger til den prestisjetunge Grammy-prisen, og har en Grammy award fra 1965 og han mottok en helt spesiell ærespris fra Grammy-selskapet i 2011.

George Beverly Shea med sin karakteristiske stemme, sang seg inn i hjertene til millioner av mennesker, og Gud alene vet hvor mange som har kommet til tro gjennom hans sobre sangstemme. Han var medlem av Gospel Association Hall of Hame, og han var også en del av Sørstatsbaptistenes "Conference of Southern Baptists Evangelists" Hall of Hame fra 2008.

Han var født i Winchester i Canada, hvor hans far var pastor for Wesleyan Methodists. Første gang han sang offentlig var i et kor i farens kirke. Mellom korstog, radio og TV-opptredener, sang han ved hundrevis av konserter og rakk å synge inn 70 album med kristen musikk!

23 år gammel skrev han sangen som han skulle bli mest kjent for: 'I'd Rather Have Jesus'.

Det blir et stort tomrom etter George Beverly Shea, men det himmelske koret har fått en veldig vakker stemme!

Ingen kommentarer: