fredag, april 19, 2013

Tar islamistene over Syria vil det bli katastrofalt for landets kristne befolkning

Syria er som en tikkende bombe. Nå tilspisser de internasjonale frontene rundt konflikten i landet seg, samtidig som kampene inne i landet hardner til og frykten brer seg for en regional spredning.

Sympatien i Vesten fører til økt press for å gi Syria-opprørerne tyngre skyts. De sivile tapene er store og lidelsene enorme for den allerede hardt pressede befolkningen.

Det er ingen tvil om at Assad-regimet påfører sivilbefolkningen grusomme lidelser, men vi er kanskje altfor raskt ute til å legitimere opprørerne. For hva representerer de egentlig?

Syrias kristne frykter for at islamistene overtar. Og frykten er ikke ubegrunnet - tvert om. I forbindelse med den pågående borgerkrigen er det grundig dokumentert at økningen av salafist-jidhaistiske grupper som opererer i Syria utgjør en direkte trussel mot Syrias kristne befolkning. For den som vil granske dette nærmere finner du materiale i en link nederst på denne siden.

Alene det å være en kristen gjør at du er en målskive for islamistene, og de gir nå de kristne syrerne følgende ultimatum: 1) Konverter til Islam. 2) Røm landet. 3) Bli drept.

Journalisten Nuri Kino, som har mottatt en rekke hedersbevisninger for sin undersøkende journalistikk, har snakket med flyktninger som oppholder seg i flyktningeleire i Libanon. De forteller i detalj om grusomme hendelser. De forteller om kidnappinger, voldtekter, mobbing, overgrep av ulik art. Mange forteller også at de blir frastjålet alle sine eiendeler, når de kommer i hendene på islamistene.

Assyrian International News Agency offentliggjorde i går en artikkel om dette hvor de også navngir de ulike islamistiske gruppene. Du finner en link til denne artikkelen nederst på denne siden.

Nå må vi som sitter her oppe i det trygge nord og er vitne til udådene som skjer øke vårt bønneengasjement for våre hardt prøvede trossøsken i Syria:

http://www.aina.org/releases/20130418143615.htm

"Evidence of the Influx into Syria of Foreign Jihadist Fighters," Insights, Jihadist Website Monitoring Group, International Institute for Counter-Terrorism, November 2012. Available online at: http://www.ict.org.il/LinkClick.aspx?fileticket=55Of1Jrll6Q%3d&tabid=320. (Accessed 9 April 2013).

Ingen kommentarer: